HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες

Αγαπημένο φαγητό σε κάθε σπίτι, εύκολο και γευστικό, τα μπιφτέκια με πατάτες που αρέσουν σε όλους!Έχουν όμως κάποια μυστικά για να πετύχουν!

Που είναι όμως το κλειδί της επιτυχίας; Στα υλικά; Στο ζύμωμα; Στο ψήσιμο;

Υλικά για τα μπιφτέκια:
  • 600 γρ. κιμάς ανάμεικτος (60% μοσχαρίσιος, 40% χοιρινός)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • Αλάτι &  πιπέρι
Πως θα φτιάξουμε τα μπιφτέκια με τις πατάτες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ταψί.

Πασπαλίζουμε τις πατάτες μας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε ελαιόλαδο, προσπαθώντας να πάει παντού.  

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 180oC.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο τον κιμά για μισή ώρα.

Βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200oC και ψήνουμε τα μπιφτέκια με τις πατάτες για 25-30 λεπτά.  

Τα μπιφτέκια μας με πατάτες είναι έτοιμα!

Καλή όρεξη!

Νεότερα Άρθρα

Μηλόπιτα με φύλλο κανταΐφι και κρέμα με πιπέρι Σετσουάν: Η συνταγή της Εύης Κατσιώνη θα σας ξετρελάνει!

georgegsp

Pancakes πατάτας με μπέικον, τσένταρ & κρέμα γάλακτος

HerNews ka

Συνταγή: Κασεροκροκέτες με 3 μόνο υλικά – Εύκολες και γευστικές

HerNews ka