HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Χορτόπιτα αρωματική με τυρί

Μια πίτα σίγουρα μας μυρίζει Ελλάδα. Μυρώνια, καυκαλήθρες και όποιο άλλο αρωματικό χόρτο βρείτε, ταιριάζει στην χορτόπιτα που θα φτιάξουμε.

Ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef έχει προετοιμάσει μια εκπληκτική συνταγή για εσάς και είμαι σίγουρη οτι θα την λατρέψετε. 

Υλικά
500 γρ σέσκουλα
1000 γρ σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 τεμ πράσο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλίθρες
1⁄2 ματσάκι μαϊντανό
1⁄2 ματσάκι άνηθο
1⁄2 ματσάκι δυόσμο
100 γρ τραχανά (προαιρετικά)
2 τεμ αυγά
250 γρ φέτα (ή όσο θέλει ο καθένας)
Ελαιόλαδο
Αλάτι& πιπέρι
2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο*
1 πακέτο φύλλο βέργας ή χωριάτικο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε κ κόβουμε τα λαχανικά μας κ τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Κόβουμε το πράσο,το ξερό κρεμμύδι κ τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέγεθος 1 cm περίπου ή όσο χοντρά θέλουμε. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα μας αρκετά, βάζουμε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι κ το πράσο, σωταρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 5’.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας σταδιακά, είναι μια καλή ώρα να ρίξουμε 3-4 πρέζες αλάτι,θα μας βοηθήσει να μαραθούν καλύτερα τα χόρτα και να αποβάλλουν υγρά, στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον τραχανά κ αφαιρούμε από την φωτιά. 5’ αργότερα προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το μοσχοκάρυδο,το οποίο μπαίνει στη συνταγή για να μας πάρει λίγο από την «μεταλλική» επίγευση που αφήνουν τα φρέσκα χόρτα,τα αυγά κ το τυρί σπασμένο με το χέρι κατά προτίμηση.
Δοκιμάζουμε κ αν χρειαστεί προσθέτουμε με προσοχή αλάτι κ πιπέρι.

Αφήνουμε την γέμιση να παγώσει σε όσο πιο πλατύ σκεύος μπορούμε πριν στρώσουμε την πίτα. Σε ένα ταψί λαδωνουμε καλά τα τοιχώματα με αρκετό λάδι, στρώνουμε σταυρωτά 3-4 φύλλα ανάλογα ποσά έχει η συσκευασία μας, αλείφοντας ελαιόλαδο ανάμεσα για να ψηθούν σωστά, συνεχίζουν βάζοντας τα 2/3 από την γέμιση,ένα φύλλο ακόμα,την υπόλοιπη κ επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το πινέλο στα υπόλοιπα.

Κλείνουμε, βρέχουμε με νερό κ λίγο ελαιόλαδο ακόμα την επιφάνεια.χαραζουμε κ
ψήνουμε στους 160°C-170°C για μια ώρα τουλάχιστον με αέρα ή πάνω κάτω κ αέρα.

Tip 1: Οι πίτες θέλουν χαμηλή θερμοκρασία κ υπομονή!
Tip 2: Μην ξεχάσετε το μοσχοκάρυδο!
Tip 3: Δοκιμάστε την συνταγή!

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Η απόλυτη συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι

HerNews ka

Cupcakes με πορτοκάλι: Η χριστουγεννιάτικη εκδοχή τους

HerNewskl

Συνταγή της μέρας: Νούντλς με κοτόπουλο και teriyaki

georgegsp