Η μαρμελάδα είναι από τα απαραίτητα υλικά ενός απολαυστικού πρωινού. Ταιριάζει τέλεια πάνω σε φρέσκο ψωμί, σε φρυγανιές, ακόμα και μέσα σε φρεσκοψημμένα κρουασάν βουτύρου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε γλυκά, όπως σε μια παραλλαγή του γνωστού σε όλους cheesecake.
Πάμε να δούμε βήμα – βήμα πως θα φτιάξουμε εύκολα μαρμελάδα με φρούτα του δάσους…
Συνταγή του Γεώργιου Φωντή
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 500 γραμμάρια φρούτα του δάσους (βατόμουρο,μύρτιλλο, σμέουρο, χαμοκέρασο)
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Χυμός από μισό πορτοκάλι
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ σχολαστικά τα φρούτα που έχουμε προμηθευτεί και αφαιρούμε τα κοτσάνια / φύλλα
- Με ένα πιρούνι , λιώνουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα
- Πασπαλίζουμε όλη την ζάχαρη πάνω από τα φρούτα
- Αφήνουμε τα φρούτα να “ποτίσουν” από την ζάχαρη για 1 ώρα. Ανακατεύουμε 2 φορές κατα την διάρκεια της ώρας
- Σε μέτρια φωτιά (5-6) αφήνουμε τα υλικά έως που να πάρουν βράση
- Αφαιρούμε τον αφρό όποτε είναι απαραίτητο
- Δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά
- Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 5-10 λεπτά
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και γεμίζουμε τα βάζα μας
Extra Tip: Τα βαζάκια που έχουμε επιλέξει για την μαρμελάδα μας είναι καλό να τα έχουμε πρώτα ζεματίσει με καυτό νερό
Aκολουθήστε μας στo Google News