Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά! Δείτε παρακάτω μια υπέροχη συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε το ψάρι και να το εντάξετε στην εβδομαδιαία διατροφή σας, την οποία βρήκαμα και επεξεργαστήκαμε ώστε να την κάνουμε πιο διαιτητική για εσάς..
- Μη ξεχνάτε ότι ο σολομός είναι από τα πλουσιότερα σε ω3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA) με αντιφλεγμονώδη, αντιοθρομβωτική και καρδιοπροστατευτική δράση!
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα σολομού (150γρ. το ένα)
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- χυμός από ένα λεμόνι
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 ντομάτα σε χοντρές φέτες
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζετε το κρασί, την μουστάρδα, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά για 1-2 ώρες
- Τοποθετείτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, τα αλείφετε με λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βάζετε τα φιλέτα του σολομού, όπως είναι με τη μαρινάδα, σε σχαρίτσα (για να φύγει το πολύ λίπος του σολομού), και τα ψήνετε στους 200C για περίπου 15 λεπτά. Αν χρειαστεί τα γυρίζετε.
- Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά.
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας:2 ώρες / Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
- 590 kcal/ μερίδα
Έφη Κολοβέρου – Νutriclinic.gr
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
και τη ρύθμιση του διαβήτη