Καθώς πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα προς τα Χριστούγεννα, θέλουμε μία εύκολη και γρήγορη γλυκιά συνταγή που θα μας βάλει σε γιορτινό mood. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με μόλις τρία υλικά, που θα εντυπωσιάσει, όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τη γεύση του.
Τα υλικά που θα χρειαστείς, αν δεν τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις αφού βρίσκονται σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
Πάμε να δούμε πώς θα φτιάξουμε το πιο γιορτινό και γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Υλικά για 1 δέντρο
- 1 πακέτο σφολιάτα (περιέχει 2 φύλλα)
- μερικές κουταλιές της σούπας πραλίνα
- 1 αυγό για το άλειμμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας.
- Κόβουμε τις σφολιάτες σε τριγωνικό σχήμα και με το φύλλο που αφαιρέσαμε δημιουργούμε στην κάτω πλευρά τον κορμό, αλλά και ένα αστεράκι για την κορυφή. Κρατάμε στην άκρη το ένα φύλλο.
- Απλώνουμε την πραλίνα στο φύλλο που είναι επάνω στην λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο.
- Χαράσσουμε οριζόντιες λωρίδες ξεκινώντας από την μέση προς τα έξω.
- Φροντίζουμε ώστε οι λωρίδες να έχουν 1 εκ. απόσταση η μια από την άλλη και να μην φτάνουν στο κέντρο του δέντρου.
- Αραιώνουμε το αυγό με λίγες σταγόνες νερό και με ένα πινέλο το απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.
- Στριφογυρίζουμε την κάθε λωρίδα 2-3 φορές
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Extra tip: Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη, θρυμματισμένο μπισκότο, smarties (που θα μοιάζουν με χριστουγεννιάτικες μπάλες). Μπορούμε ακόμη να αντικαταστήσουμε την πραλίνα με κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας μας!