Η πατατοσαλάτα είναι ένα δημοφιλές πιάτο που αγαπάται για την απλότητα του και τη γεύση του. Αποτελείται κυρίως από βρασμένες πατάτες, που αναμειγνύονται με διάφορα άλλα συστατικά. Είναι ιδανική για να συνοδεύσει κυρίως πιάτα με ψητό κρέας ή μπάρμπεκιου, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα από μόνη της.
Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας άλλα λαχανικά ή αλλαντικά. Ανεξάρτητα από τα συστατικά που επιλέγετε, η πατατοσαλάτα πάντα φέρνει μία νόστιμη και ικανοποιητική αίσθηση.
Στη συκγεκριμένη συνταγή για πατατοσαλάτα, η κάπαρη και η μουστάρδα προσθέτουν μια ιδιαίτερη νότα, ενώ το σχοινόπρασο, ο άνηθος και ο μαϊντανός προσθέτουν φρέσκια γεύση και μια πινελιά χρώματος.
Υλικά
- 1 ½ κιλό baby πατάτες
- ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
- ¼ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 1 συσκευασία ρόκα
Εκτέλεση
-
Προσθέστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ταψί να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.
-
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την κάπαρη, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ρίξτε αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Προσθέστε τις πατάτες στο ντρέσινγκ και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν. Προσθέστε τη ρόκα και ανακατέψτε ξανά απαλά. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο, αν θέλετε.
Σαλάτα κοτόπουλο: Η καλύτερη συνταγή για να προσθέσεις στο σάντουιτς