Μια γευστική συνταγή που θα λατρέψετε είναι το Λαχανόρυζο με λευκό & κόκκινο λάχανο και μήλο. Η μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας ακόμα μια ξεχωριστή συνταγή της.
Υλικά για το Λαχανόρυζο
1/4 λάχανο κόκκινο
1/4 λάχανο λευκό
2 κρεμμύδια λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό μήλο μικρά καρέ
200γρ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 λίτρο νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι καφέ λάδι
1/2 μτ μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για το Λαχανόρυζο:
Κόβουμε τα λάχανα λεπτές φέτες και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι, καβουρδίζουμε το κρεμμύδι μετά προσθέτουμε το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το κόκκινο και λευκό λάχανο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε να μαραθούν. Τότε βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20′ περίπου να βράσει το ρύζι.
Το βγάζουμε από την φωτιά διορθώνουμε αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο και χοντροκομμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi