Τα μανιτάρια πλευρώτους, ο αγαπημένος αυτός μεζές, είναι θρεπτικά και γευστικά, αξίζει να τα βάλετε στη διατροφή και στο τραπέζι σας.
Εκτελέστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά μανιτάρια πλευρώτους, και θα μας θυμηθείτε..
Τα μανιτάρια τρώγονται και ζεστά, αλλά και κρύα. Δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους και είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι! Αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Ξεκινάμε παίρνονται ένα ταψί που του στρώνουμε λαδόκολλα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής. εκτός από το μαϊντανό και τα μανιτάρια.
Βάζουμε τα μανιτάρια πάνω στη λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο μαγειρικής, αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα που φτιάξαμε πριν.
Ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους στος προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Τόσο εύκολο ήταν!
Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά και λαχαριστά, αφού πασπαλίσουμε με μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
Καλή όρεξη!