HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης με σως γιαουρτιού

marathokeftedes

Καλοκαιρινοί, νόστιμοι, αφράτοι και μυρωδάτοι, οι μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης, αποτελούν το πιο απολαυστικό ορεκτικό.

Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής. Έχει μεγάλo φυλλωτό βολβό που τρώγεται ωμός ή μαγειρεμένος. Τον συναντάμε στις τοπικές κουζίνες όλων των Ελληνικών νησιών. Ας δούμε αναλυτικά την συνταγή για τους μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι με σπιτική σως γιαουρτιού.

Συνταγή του Γεώργιου Φωντή

marathokeftedes

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/5 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε τα λαχανικά μαζί με τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι , το baking powder, τα αυγά και την φέτα
  • Προσθέτουμε το νερό όσο είναι ακόμα ζεστό
  • Ανακτεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα 
  • Ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ναθμούς για 30 λεπτά (ενναλακτικά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν)

Για την σπιτική σως γιαουρτιού …

sos-giaourtiou

Υλικά 

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλάκι της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Tαρτάκια με κρέμα παρμεζάνας: Η συνταγή που όλοι θα λατρέψετε

HerNewskl

Ρυζόγαλο με σοκολάτα: Το ξεχωριστό γλυκό που θα σε ξετρελάνει!

georgegsp

Pasta Gianduja: Σπιτική και νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής

Her News b