HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης με σως γιαουρτιού

marathokeftedes

Καλοκαιρινοί, νόστιμοι, αφράτοι και μυρωδάτοι, οι μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης, αποτελούν το πιο απολαυστικό ορεκτικό.

Ο μάραθος είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές της μαγειρικής. Έχει μεγάλo φυλλωτό βολβό που τρώγεται ωμός ή μαγειρεμένος. Τον συναντάμε στις τοπικές κουζίνες όλων των Ελληνικών νησιών. Ας δούμε αναλυτικά την συνταγή για τους μαραθοκεφτέδες Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι με σπιτική σως γιαουρτιού.

Συνταγή του Γεώργιου Φωντή

marathokeftedes

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/5 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύουμε τα λαχανικά μαζί με τον μάραθο και αλατοπιπερώνουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι , το baking powder, τα αυγά και την φέτα
  • Προσθέτουμε το νερό όσο είναι ακόμα ζεστό
  • Ανακτεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα 
  • Ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ναθμούς για 30 λεπτά (ενναλακτικά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν)

Για την σπιτική σως γιαουρτιού …

sos-giaourtiou

Υλικά 

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλάκι της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Βελουτε μανιταρόσουπα: Η καλύτερη συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Her News

Κάνε το πρωινό τοστ σου το πιο μη βαρετό σνακ με αυτές τις γευστικές ιδέες

Her News

Κρέπες για σπιτικό brunch

Her News