Το ιδανικό καλοκαιρινό τοπίο συμπληρώνεται με μια νόστιμη νησιώτικη μακαρονάδα με γαρίδες … Μια μακαρονάδα που θα κάνει το στομάχι σας άκρως ευτυχισμένο.
Πρόκειται για ένα πιάτο με άρωμα θάλασσας και μυρωδικών. Βγαλμένο από καλοκαιρινά μεσημέρια δίπλα στο κύμα. Ας δούμε πως θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μικρές γαρίδες και νησιώτικες πινελιές!
Συνταγή του Γεώργιου Φωντή
Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνια
- 25 μικρές γαρίδες καθαρισμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιέ τους γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 20 ml ούζο
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 500 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κουταλιές του γλυκού μαιντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 λεπτά
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τους
- Σβήνουμε με ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά
- Βγάζουμε τις γαρίδες από την φωτιά
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ζάχαρη.
- Τις αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 4 λεπτά
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα μαζί
Μπορείτε να συνοδεύσετε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα