Είναι αλήθεια πως δεν έχουμε γνωρίσει έναν άνθρωπο που να μην τρελαίνεται για πατάτες τηγανιτές. Και ενώ γνωρίζουμε πως σε μεγάλη ποσότητα, δεν είναι υγιεινές, πάντα υποκύπτουμε στον πειρασμό και… τσιμπάμε μερικές.
Έτσι λοιπόν, αφού ψάξαμε πολύ έναν τρόπο να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας πατατούλες, χωρίς ενοχές, καταλήξαμε σε μία άκρως απολαυστική συνταγή για πατατοκροκέτες.
Ίσως όχι τόσο εύκολες, αλλά πολύ πιο ελαφριές και γευστικές από τις τηγανιτές πατάτες, οι πατατοκροκέτες, με μοτσαρέλα και μπέικον θα σας κερδίσουν από την πρώτη δοκιμή!
Βήμα- βήμα η συνταγή για τις πιο νόστιμες πατατοκροκέτες
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 150 γρ μπέικον ή μορταδέλα
- 1 μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια
- 1 αυγό
- Τριμμένη φρυγανιά
- 40 γρ παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε καλά τις πατάτες, για τουλάχιστον 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε. Προαιρετικά ρίχνουμε στο μείγμα λίγη φρυγανιά.
Σχηματίζουμε τις κροκέτες, με λίγη μοτσαρέλα στο κέντρο. Πανάρουμε τις κροκέτες περνώντας τις πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλες οι κροκέτες.
Βάζουμε τις πατατοκροκέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200° C για περίπου 15 λεπτά.
Απολαμβάνουμε!