HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Πεντανόστιμο ψωμί με μπύρα

bread

Το ψωμί, είναι μια από τις πιο βασικές αλλά και νόστιμες τροφές που υπάρχουν. Γίνεται το τέλειο συνοδευτικό στα απολαυστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο υλικό σε διάφορες συνταγές. Είχατε σκεφτεί σαν συστατικό του την μπύρα; Ας δούμε αυτή την εξαιρετική ιδέα…

Η σημερινή συνταγή, μας δείχνει τον πιο έυκολο τρόπο για να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό ψωμί, με λίγα υλικά και χωρίς μαγιά. Το βασικό συστατικό της συνταγής μας είναι η μπύρα! Η μπύρα είναι από τα πιο δημοφιλή ποτά και παράλληλα είναι και από τα πιο παλιά, που συνεχίζουν να έχουν μεγάλη επιτυχία και στις μέρες μας. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της μπύρας, είναι τα εξής τέσσερα: νερό, κριθάρι, μαγιά μπύρας, λυκίσκος. Για αυτό μας δίνει την ευκολία να μην χρησιμοποιήσουμε μαγιά και να μην ζυμώσουμε το ψωμί μας.

Συνταγή του Γεώργιου Φωντή

beer

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια αλεύρι ( 2/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 1/3 αλεύρι φαρίνα)
  • 500 ml μπύρα της επιλογής σας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

bread

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με λενα κουτάλι μέχρι να γίνουν σαν μείγμα από κέικ
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Ιδανικά ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα με αντιστάσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γρήγορο εκμέκ με τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα

georgegsp

Παστέλι: Νηστίσιμο και πλούσιο σε βιταμίνη Ε

georgegsp

Κορμός σοκολάτας: Η συνταγή για να σας φτιάξει η διάθεση τις γιορτές!

HerNewskl