HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Συνταγή της μέρας: Νούντλς με κοτόπουλο και teriyaki

Ο καιρός είναι ζεστός. Η θερμοκρασίες χτυπούν 40ρια και αυτό κάνει αρκετά δύσκολη την απόφαση του τι να φας σήμερα. Το στομάχι δεν θέλει βαριά φαγητά. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια μερίδα νουντλς ρυζιού με κοτόπουλο και σάλτσα τεριγιάκι;

Ελαφρύ, όσο θέλουμε εμείς. Γεμάτο με υλικά, επίσης όσο θέλουμε εμείς. Τα νούντλς είναι ενα φαγητό το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές μας προτιμήσεις τόσο σε ποσότητα όσο και σε ”μεστότητα”. Αν επιθυμείς χορτοφαγική επιλογή για το συγκεκριμένο πιάτο αντικατέστησε το κοτόπουλο με μανιτάρια δικής σου επιλογής και αφαίρεσε το αυγό.

 

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 πακέτο νούντλς ρυζιού
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • 3 χούφτες λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες με pealer
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 λωρίδες φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντοματίνια κομμένα στα 2 (προαιρετικά)
  • Μισό μπουκάλι teriyaki sos
  • Λίγο soy sos
  • Αλατοπίπερο
  • Σουσάμι
Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες ή μεσαία κυβάκια. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το μαρινάρουμε με σόγια σος και αλατοπίπερο και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Στο ενδιάμεσο μέχρι να γίνει το κοτόπουλό μας, κόβουμε τα λαχανικά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι wok ή τύπου wok και το αφήνουμε να κάψει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λιγότερο από μισό λίτρο νερό, ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα νουνλτς και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Παράλληλα, ρίχνουμε τα λαχανικά μας στο τηγάνι – εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι – και τα σωτάρουμε ωσότου αρχίσουν και μαλακώνουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη ακόμα σόγια σος, αλατοπίπερο και 5 κουταλιές της σούπας ζωμό από τα νουντλς που βράζουν.Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Μόλις τα λαχανικά με το κοτόπουλο δέσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι που έχει κρατήσει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας, μαζί με νουντλς που αφαιρούμε με πιρούνα κατευθείαν στο τηγάνι, χωρίς να τα έχουμε σουρώσει για να κρατήσουν τα υγρά τους. Σπάμε το αυγό και προσθέτουμε την τεριγιακι σως, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες νουντλς.

Καλή όρεξη!

 

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Χριστουγεννιάτικες ιδέες για νόστιμα παιδικά γεύματα

HerNews ka

Συνταγή: Καλοκαιρινή σαλάτα ταμπουλέ, νόστιμη και υγιεινή

georgegsp

Λαβράκι και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα κάππαρης – Μια υπέροχη συνταγή της Εύης Κατσιώνη

georgegsp