Το banana bread είναι ίσως η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή που προέρχεται από την Αμερική. Πρόκειται για ένα “ψωμί” , που μοιάζει με αφράτο κέικ. Βασίζεται στο υλικό που προδίδει και το όνομα του, την μπανάνα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον πρωινό σας καφέ, το ενδιάμεσο σνακ σας, και το απογευματινό σας τσάι.
Η συνταγή που θα δούμε βασίζεται στην κλασσική συνταγή του banana bread, και μας έρχεται από τον νότο, το όμορφο Tennessee των Η.Π.Α.
Συνταγή του Γεώργιου Φωντή
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3 μπανάνες
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι του γλυκού baking powder
- 1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλυτζάνι καρύδια
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ χτυπάνε καλά του βούτυρο με την ζάχαρη
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
- Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα , το baking powder και το αλάτι
- Τα προσθέτουμε στο μίξερ
- Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τις μπανάνες, αφού πρώτα της λιώσουμε με ένα πιρούνι, τις βανίλιες και τα καρύδια
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτ’α
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δυο μακρόστενες φόρμες για κέικ
- Αδείαζουμε στις φόρμες το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
Extra tips:
- Από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε κομματάκια σοκολάτας, τα λεγόμενα chocolate chips
- Πριν το ψήσιμο, μπορείτε να τοποθετήσετε οριζόντια στην κορυφή μια μπανάνα για να ψηθεί μαζί με το μείγμα