Τι καλύερο από τον εξής συνδυασμό: Λαχταριστό και αφράτο κέικ, με φράουλες!
Οι φράουλες αποτελούν το πιο καλοακαιρινό φρούτο, και σε συνδυασμό με το κέικ, θα αποτελέσουν το καλύερο πρωινό συνοδευτικό του καφέ σας. Γλυκό, αφράτο αλλά και ελαφρύ. Είμαστε σίγουροι πως αν το δοκιμάσετε, θα ξετρελαθείτε.
Ας δούμε αναλυτικά την συνταγή για το πιο φραουλένιο και καλοκαιρινό γλύκισμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει και την βάση για cupcakes!
Συνταγή του Γεώργιου Φωντή
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλέυρι φαρίνα
- 160 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
- 180 γραμμάρια φράουλες πολτοποιημένες
- 1/2 κουτάλι του γλυκού baking powder
- 60 γραμμάρια καρύδια θρυματισμένα
- 170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Extra tip:
Το κέικ φράουλας με σαντυγί είναι γνωστό στην Αμερική ως strawberry shortcake και αποτελεί μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό. Για τους λάτρες του καλοκαιριου, το κέικ μας μπορεί να συνοδευτεί και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας. Ιδανική επιλογή είναι η γεύση βανίλια με λίγο σιρόποι φράουλας στην κορυφή.
Καλή Απόλαυση!