Πρωϊνό που επιλέγουμε τα ΣΚ. Μπορεί όμως πολύ άνετα ν’ αποτελέσει πρωινό γεύμα αν έχουμε ξυπνήσει λίγο νωρίτερα για να το ετοιμάσουμε. Οι βάφλες φράουλας χωρίς αυγά και γαλακτομικά είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα λατρέψεις.
Πάμε ν’ ανακαλύψουμε τη συνταγή για τις βάφλες φράουλας.
Υλικά
- 100 γρ. φρέσκες φράουλες
- 100 γρ. αλεύρι βρώμης
- 30 γρ. φυστικοβούτυρο
- 5 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. γάλα καρύδας ή άλλο
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½ βανίλια τόνκα τριμμένη (προαιρετικά)
- 10 γρ. μέλι ή λευκό πετιμέζι (προαιρετικά και για παιδιά άνω του έτους)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και τη λαδώνουμε ελαφρώς.
Στο multi βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη ζύμη.
Μεταφέρουμε 2 κσ στη βαφλιέρα (ή περισσότερο για μεγαλύτερες βαφλιέρες) και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι βάφλες μας.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες φράουλες και μέλι με κακάο και απολαμβάνουμε.
Έξυπνα Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι βρώμης με νιφάδες βρώμης, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περίπου 10-20 γρ λιγότερη ποσότητα ή περισσότερο γάλα.
- Μπορείτε να τις καταψύξετε για 3-4 μήνες.
- Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών.
- Μπορείτε να ψήσετε το μείγμα και σαν pancakes.