HerNews.gr
Beauty

Τα καλύτερα αφεψήματα κατά της κυτταρίτιδας από βότανα – Πότε & πως πρέπει να τα πίνουμε

Μεταξύ 85% και 98% ολόκληρου του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού επηρεάζεται από την κυτταρίτιδα που χαρακτηρίζεται από μια ογκώδη και ανομοιόμορφη εμφάνιση του δέρματος, ειδικά σε περιοχές όπως οι μηροί και οι γλουτοί. 

Σχεδόν καθολικό χαρακτηριστικό, λοιπόν, αλλά το ότι, όπως είπαμε, δεν υπάρχουν θαυματουργές θεραπείες, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε για να αμβλύνουμε το λεγόμενο «δέρμα φλοιού πορτοκαλιού». Φυσικά, καμία κρέμα, ρόφημα ή άσκηση δεν θα το εξαφανίσει (ούτε και οι ιατροαισθητικές θεραπείες μπορούν να το εξαφανίσουν εντελώς), αλλά οι παράγοντες που το προκαλούν μπορούν να αντιμετωπιστούν για να μειωθεί η εμφάνισή του.

Στην κυτταρίτιδα υπάρχει μια φλεγμονώδης και οιδηματώδης διαδικασία. Μιλάμε για μια μορφή κατακράτησης νερού που αλλάζει την όψη του δέρματος, επομένως είναι απαραίτητο να ληφθούν αντίμετρα που βοηθούν στην αποστράγγιση. Σε αυτές τις θεραπείες αποστράγγισης μπορούμε να συμπεριλάβουμε αφεψήματα με βάση το εκουιζέτο ή το μάραθο, στα οποία θα πρέπει να συσχετίσουμε τροφές με αντιοξειδωτικές και αποστραγγιστικές ιδιότητες, όπως φρούτα και λαχανικά. Η σωματική άσκηση είναι επίσης απαραίτητη.

Εικόνα του pin με ιστορίαΠότε να πιείτε τσάι από βότανα;

Τα αφεψήματα από βότανα, αν ληφθούν με άδειο στομάχι, απορροφώνται καλύτερα και αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι, για μεγαλύτερη καθαριστική δράση, θα πρέπει να τα πίνουμε νωρίς το πρωί, πριν φάμε πρωινό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση τσαγιού από βότανα άλλη ώρα της ημέρας είναι άχρηστη – η κατανάλωση τσαγιού από βότανα μετά το δείπνο , για παράδειγμα, βοηθά στο ξεφούσκωμα, στη χαλάρωση και στον καλύτερο ύπνο -, αλλά καλό είναι να έχετε κατά νου ότι η λήψη του μόλις σηκώνεστε ενισχύει τη διαδικασία αποστράγγισης.

Τα καλύτερα αφεψήματα από βότανα κατά της κυτταρίτιδας

Ποια είναι όμως τα πιο αποτελεσματικά αφεψήματα από βότανα κατά της κυτταρίτιδας; 

  • Τζίντζερ και λεμόνι: Τα εσπεριδοειδή περιέχουν βιταμίνη C , η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση. Το τζίντζερ, από την άλλη, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 
  • Πικραλίδα: Έχει διουρητική δράση και είναι πλούσια σε βιταμίνες.
  • Κόκκινα φρούτα : Έχουν διουρητικές ιδιότητες, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε νερό και κάλιο, καθώς και καθαρτικά, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τέλος, η παρουσία της βιταμίνης C τα κάνει αντιοξειδωτικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τσάι από βότανα από κόκκινο φρούτο είναι επίσης νόστιμο κρύο, γεγονός που το καθιστά ένα ιδιαίτερα κατάλληλο ρόφημα για το καλοκαίρι.

  • Καρνιτίνη ή καφεΐνη : Η καφεΐνη έχει λιπολυτικές ιδιότητες, δηλαδή μειώνει το τοπικό λίπος, ενώ η καρνιτίνη εμπλέκεται στη μετατροπή του σωματικού λίπους σε ενέργεια. Και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  • Αγκινάρα: Έχει αποτοξινωτική λειτουργία για το συκώτι και τα νεφρά.
  • Μάραθος: Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Έχει και διουρητική δράση και μπορεί επίσης να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.

Πράσινο τσάι: Μπορεί να αλλάξει τη ρουτίνα των μαλλιών σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Η ανατρεπτική αλλαγή στο κούρεμα της θα γίνει το next big thing!

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Το κομψό μανικιούρ που υιοθέτησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2023

HerNewskl

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το μοναδικό μανικιούρ που έκανε μετά τη γέννηση του γιου της!

HerNewskl