HerNews.gr
Health

Τα καλύτερα πρεβιοτικά τρόφιμα για καλύτερη υγεία του εντέρου

Τα προβιοτικά μπορεί να είναι ένας όρος που γνωρίζετε. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο σας εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες, από την υποβοήθηση της πέψης έως τη διαχείριση του βάρους. Αλλά για να διατηρήσουν αυτά τα βακτήρια του εντέρου να ευδοκιμούν, χρειάζονται πρεβιοτικά τρόφιμα ως πηγή καυσίμου.

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρεβιοτικών, πολλά καθημερινά τρόφιμα παρέχουν φυσικά αυτή τη συγκεκριμένη μορφή φυτικών ινών.

Ενώ ορισμένες φυτικές ίνες, όπως η χονδροειδής ύλη που βρίσκεται στα φυλλώδη χόρτα και στους ξηρούς καρπούς, υποστηρίζουν την κανονικότητα της πέψης, οι διαλυτές φυτικές ίνες σε ορισμένα τρόφιμα προσφέρουν πρεβιοτικά οφέλη.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο σας και ενδεχομένως να υποστηρίξετε άλλους τομείς ευεξίας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα καλύτερα πρεβιοτικά τρόφιμα για καλύτερη υγεία του εντέρου.

1. ΚρεμμύδιαΚόκκινα κρεμμύδια σε φέτεςΓνωστά για την ισχυρή γεύση και τη μυρωδιά τους, τα κρεμμύδια περιέχουν ινουλίνη καθώς και έναν τύπο υδατάνθρακα που ονομάζεται φρουκτοολιγοσακχαρίτες ή FOS. Αυτή η μορφή υδατάνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση ζάχαρης χαμηλών θερμίδων όταν εκχυλίζεται από τα τρόφιμα, και χρησιμεύει επίσης ως πρεβιοτικό. Η προσθήκη ωμών ή μαγειρεμένων κρεμμυδιών στα γεύματά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τα πρεβιοτικά, καθώς και τα αντιοξειδωτικά.

2. Σκόρδοκαρύκευμα σκόρδου δεντρολίβανουΑν και το σκόρδο δεν είναι γνωστό ότι είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, ωφελεί το έντερο σας με άλλους τρόπους. Μια μελέτη σημείωσε πώς το σκόρδο χρησιμεύει ως πρεβιοτικό υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου. Ταυτόχρονα, το σκόρδο μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στο έντερο. Με βάση αυτούς τους δύο μηχανισμούς και μόνο, το σκόρδο μπορεί να είναι μια καλή τροφή για την προαγωγή της υγείας του εντέρου.

3. ΜπανάνεςμπανάνεςΑν ψάχνετε για εύκολα σνακ που χρησιμεύουν ως πρεβιοτικά, οι μπανάνες πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας. Όχι μόνο είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, αλλά οι μπανάνες περιέχουν επίσης ανθεκτικό άμυλο. Θα βρείτε το υψηλότερο ανθεκτικό άμυλο σε μπανάνες που είναι ακόμα πράσινες και αυτή η ένωση φαίνεται να έχει πρεβιοτικά αποτελέσματα , σύμφωνα με έρευνα.

4. Βρώμη κοντινό πλάνο που κρατά ένα μπολ βρώμης με μούρα, ιδέα αν τρώγοντας πλιγούρι μπορεί να σας κάνει να κερδίσετε βάροςΜιλώντας για πρωινό, η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και περιέχει επίσης κάποιο ανθεκτικό άμυλο. Αυτές οι πρεβιοτικές επιδράσεις της βρώμης και ειδικά της βήτα-γλυκάνης που περιέχουν έχουν τεκμηριωθεί ότι υποστηρίζουν υγιή βακτήρια του εντέρου και βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

5. ΜήλαΜήλα γιαγιά ΣμιθΈνα άλλο φρούτο με πρεβιοτικά οφέλη, τα μήλα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε γεύματα και σνακ για τη φυσική τους γλυκύτητα, την ικανοποιητική τραγανή γεύση και τα οφέλη για την υγεία τους. Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι μια άλλη πηγή διαλυτών φυτικών ινών που χρησιμεύει ως πρεβιοτικό. Η διατροφική πηκτίνη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα βουτυρικού στο έντερό σας , το οποίο τροφοδοτεί τα ευεργετικά προβιοτικά και μειώνει τον αριθμό των αρνητικών βακτηρίων στο έντερο σας.

6. ΛιναρόσποροςλιναρόσποροςΑν σας αρέσουν τα smoothies, οι λιναρόσποροι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να προσθέσετε στο μπλέντερ σας. Αυτοί οι σπόροι παρέχουν ευεργετικά ωμέγα-3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά, ενώ είναι επίσης πηγή πρεβιοτικών. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι λιναρόσποροι μπορούν να υποστηρίξουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και να ενθαρρύνουν την κανονικότητα της πέψης.

7. Σπαράγγια

σπαράγγια στον ατμό στο άσπρο πιάτοΑυτό το πράσινο λαχανικό περιέχει ινουλίνη, τη διαλυτή ίνα που χρησιμεύει ως πρεβιοτικό. Αυτή η ίνα τροφοδοτεί τα Bifidobacteria στο έντερο σας, τα οποία είναι μόνο ένα από τα ευεργετικά μικρόβια του εντέρου στο πεπτικό σας σύστημα. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα σπαράγγια μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες , επιτρέποντάς τους να παρέχουν ένα άλλο επίπεδο οφέλους για την υγεία πέρα ​​από την πρεβιοτική λειτουργία τους. Απολαύστε τα σπαράγγια ωμά ή μαγειρεμένα στα αγαπημένα σας αλμυρά πιάτα.

Τα 5 καλύτερα λιπαρά για να μειώσετε τη χοληστερίνη σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πέντε τρόφιμα που δεν είναι τόσο υγιεινά και… αθώα όσο νόμιζες

Her News

«Κένταυρος»: Τα συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση με την νέα υποπαραλλαγή που εξαπλώνεται σαν «χταπόδι»

Her News

Φωτιές: Τι πρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Her News