HerNews.gr
Health

Τα καλύτερα ροφήματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό μας

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το φυσικό αμυντικό δίκτυο του σώματος που αποτελείται από κύτταρα, ιστούς και όργανα που βοηθούν στην προστασία του σώματος από βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Παρέχει ένα φράγμα για να αποτρέψει τους “εισβολείς” από το να εισέλθουν στο σώμα μας, αλλά έχει επίσης ένα περίπλοκο σύστημα κυττάρων για να καταπολεμήσει τα παθογόνα αν βρουν τρόπο να εισέλθουν στο σώμα.

Ένας γενικός υγιεινός τρόπος ζωής που εξασφαλίζει άφθονο ύπνο υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητος για ισχυρή ανοσία. Η σωστή διατροφή και η κατανάλωση ευεργετικών ροφημάτων μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για μερικά ροφήματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό.

1. ΝερόΜαύρη γυναίκα που πίνει εμφιαλωμένο νερόΔεδομένου ότι το σώμα μας είναι περίπου 60-70% νερό κατά βάρος και κάθε μεμονωμένη σωματική λειτουργία απαιτεί νερό, η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων H20 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να διατηρείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε λειτουργία. Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο , μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και ιών. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να φροντίζετε να πίνετε τη βέλτιστη ποσότητα νερού για τις ανάγκες του σώματός σας κάθε μέρα. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το νερό βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος είναι βοηθώντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και διατηρώντας τους βλεννογόνους στη μύτη, το στόμα και το λαιμό σας που συχνά αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε ένα παθογόνο και φυσικό εμπόδιο στις λοιμώξεις.

Το νερό είναι επίσης απαραίτητο συστατικό του λεμφικού υγρού, το οποίο παρέχει λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

2. Πράσινο τσάι

πράσινο τσάιΤο πράσινο τσάι είναι ένα άλλο εξαιρετικό ρόφημα που μπορείτε να απολαύσετε για να ενισχύσετε τη φυσική άμυνα του σώματός σας. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε ευεργετικά φλαβονοειδή πολυφαινόλης που παρέχουν μυριάδες οφέλη για την υγεία, από τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου έως τη διαχείριση της συστηματικής φλεγμονής. Το πράσινο τσάι ενισχύει την ανοσία μέσω των αντιοξειδωτικών του που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από την οξείδωση και τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου. 

3. ΚεφίρΚεφίρ σε ποτήριαΤο κεφίρ είναι ένα ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση, που μοιάζει με γιαούρτι, που παρασκευάζεται από διαφορετικούς τύπους γάλακτος. Όπως το γιαούρτι, το κεφίρ είναι πλούσιο σε διάφορα ευεργετικά προβιοτικά που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας του γαστρεντερικού σωλήνα.  

4. Τσάι τζίντζερ με λεμόνιτσάι με λεμόνι, τζίντζερ και μέλιΕίτε φτιάχνετε το δικό σας είτε αγοράζετε μια μάρκα τσαγιού τζίντζερ με λεμόνι από το σούπερ μάρκετ, αυτό το τσάι από βότανα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας. Το τσάι τζίντζερ με λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική βλάβη. Η βιταμίνη C παρέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στη μείωση των αρνητικών ανοσολογικών απαντήσεων.

5. Χυμός από 100% πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ

χυμός πορτοκάλιΟ χυμός πορτοκαλιού συχνά προωθείται ως ρόφημα επιλογής εάν προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τον ιό του κρυολογήματος ή της γρίπης και υπάρχει σημαντική επιστημονική υποστήριξη για να πίνετε χυμό εσπεριδοειδών για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ στους χυμούς εσπεριδοειδών διατηρούν την ακεραιότητα των ανοσοποιητικών φραγμών και προστατεύουν πολλούς τύπους ανοσοκυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών φονικών κυττάρων και των Τ-κυττάρων. Επιπλέον, οι βιοδραστικές ενώσεις στα εσπεριδοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα για την υποστήριξη της ανοσίας.

5. Τοματοχυμός

ποτήρι φρέσκο ​​χυμό ντομάτας και ντομάτεςΌπως τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C καθώς και σε λυκοπένιο, ένα ευεργετικό αντιοξειδωτικό καροτενοειδές που έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία και είναι γνωστό ότι βοηθά στην καταπολέμηση της συστηματικής φλεγμονής. Συχνά συνίσταται η σούπα ντομάτας όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη επειδή έχει βιταμίνη C, αλλά ο δροσιστικός χυμός ντομάτας θα παρέχει παρόμοιες ποσότητες βιταμίνης C. 

6 τροφές για να τονώσετε τη διάθεσή σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτόματοι πωλητές στα φαρμακεία: Η σωτήρια λύση για εσάς που επιστρέψατε από διακοπές!

HerNewskl

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνει ο οργανισμός μας όταν υποφέρει από θερμική εξάντληση

Her News

Γάλα στον καφέ: Να γιατί πρέπει να το κόψεις

Her News