Η ελληνική μυθολογία έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία των ανθρώπων για χιλιετίες, ιδιαίτερα οι ιστορίες αγάπης που παρουσιάζουν λατρεμένα και συχνά τραγικά ζευγάρια, μερικά από τα οποία γέννησαν αμέτρητα παιδιά.
Ωκεανός και Τηθύς
Ο Ωκεανός και η Τηθύς φαίνεται να είναι ένα από τα λίγα μονογαμικά ζευγάρια στο γενεαλογικό δέντρο των Τιτάνων, των προολυμπίων, αρχέγονων θεών της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Ο Ωκεανός ήταν γιος του Ουρανού και της Γαίας.
Η σύζυγός του ήταν η αδερφή του Τηθύς, η οποία υποτίθεται ότι γέννησε τα κύρια ποτάμια του κόσμου που είναι γνωστά στους Έλληνες, όπως ο Νείλος, ο Αλφειός, ο Μαίανδρος και περίπου 3.000 κόρες που ονομάζονται Ωκεανίδες.
Ο Δίας και οι πολλές ερωμένες του
Ο Δίας, ο Πατέρας των Θεών και των Ανθρώπων που κυβέρνησε τους Ολύμπιους γέννησε τουλάχιστον είκοσι ένα παιδιά σε εννέα διαφορετικές θεές, συμπεριλαμβανομένης της Αθηνάς, που αναδύθηκε από το κεφάλι του.
Γνωστός για τον κεραυνό και τις ερωτικές του αποδράσεις, η άγρια σεξουαλική ζωή του Δία είχε ως αποτέλεσμα πολλούς αθάνατους, ημίθεους και ηρωικούς απογόνους, όπως η Αθηνά, ο Απόλλωνας και η Άρτεμη, ο Ερμής, η Περσεφόνη, ο Διόνυσος, ο Περσέας, ο Ηρακλής, η Ελένη της Τροίας, ο Μίνωας και οι εννέα Μούσες, ενώ από την παραδοσιακή σύζυγό του, η Ήρα λέγεται ότι γέννησε τον Άρη, την Ήβη και τον Ήφαιστο.
Ήταν σίγουρα ο πιο μοιχός θεός, ωστόσο, με τον κατάλογο των συζύγων και των παιδιών του να είναι ο πιο εκτεταμένος στην ελληνική μυθολογία.
Άτλας και Πλειόνη
Η Πλειόνη γέννησε τον Άτλαντα επτά αδερφές που ονομάζονταν Πλειάδες, οι οποίες ήταν ετεροθαλείς αδερφές των Υάδων και ίσως επίσης ετεροθαλείς αδελφές των Εσπερίδων, που πιστεύεται ότι ήταν είτε κόρες της Νύχας μόνο είτε του Άτλαντα και της Εσπέριδας.
Οι Πλειάδες, που ονομάζονταν και Επτά Αγίες Αδελφές, συνδέονταν με σμήνη αστεριών και βροχής και συχνά συνόδευαν τη θεά Άρτεμη.
Οι ίδιες οι Πλειάδες είχαν παιδιά με μερικούς από τους πιο εξέχοντες αρσενικούς, Ολύμπιους θεούς (συμπεριλαμβανομένου του Δία, του Ποσειδώνα και του Άρη).
Μνημοσύνη
Η Μνημοσύνη, ένας από τους τιτάνες, αναγνωρίστηκε ως η θεά της μνήμης. Αν και δεν ήταν ένα μακροχρόνιο ζευγάρι, αυτή και ο Δίας είχαν μια μικρή σχέση και γέννησαν μερικές από τις πιο εξέχουσες μορφές της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τις εννέα Μούσες.
Οι Μούσες ήταν οι θεότητες της τέχνης, ή μάλλον, εκείνες που ενέπνευσαν την τέχνη, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της ποίησης, της σκηνής και του χορού, ειδικότερα.
Ουρανός
Ο Ουρανός, μια από τις αρχικές θεότητες, γεννήθηκε από τη Γαία, η οποία είναι η έμπνευση για τη σύγχρονη Μητέρα Γη. Είχε δώδεκα παιδιά με τη μητέρα του. Αυτοί ήταν όλοι οι Τιτάνες.
Στην αρχή γέννησαν ένα φρικτό θηρίο με πενήντα κεφάλια και εκατό χέρια.
Το όνομά του ήταν Εκατόνχηρες. Τους απωθούσε τόσο πολύ αυτό το τέρας που τον πέταξαν στα Τάρταρα. Μετά από αυτό, προσπάθησαν ξανά αλλά τους χάρισε τον φρικτό Κύκλωπα.
Και πάλι τον έριξαν στα Τάρταρα. Στην τρίτη προσπάθεια τα κατάφεραν. Σύντομα απέκτησαν δώδεκα παιδιά. Τελικά, ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του Ουρανό και καταράστηκε τον γιο του να έχει την ίδια μοίρα με αυτόν.
Ο Κρόνος και η Ρέα,
Ο Κρόνος, ο τιτάνας, απέκτησε έξι παιδιά με την αδερφή του, Ρέα. Ο Κρόνος, του οποίου ο πατέρας, ο Ουρανός, τον καταράστηκε με κακή τύχη όπως και ο ίδιος, δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον γιο και έφαγε όλα τα παιδιά του για να αποφύγει αυτή τη μοίρα.
Τελικά, η Ρέα βαρέθηκε να τρώγονται τα παιδιά της και έβαλε τον μικρότερο γιο της, τον Δία, να ζήσει ως θνητός. Τότε τον βρήκε και του είπε να δηλητηριάσει τον ίδιο του τον πατέρα. Ο Κρόνος τελικά έφτυσε και τα πέντε παιδιά που είχε καταπιεί και στη συνέχεια πετάχτηκε στα Τάρταρα από τους γιους του.
Aκολουθήστε μας στo Google News