Ένα υπέροχο γρήγορο και δροσερό snack ή βραδυνό με λίγες θερμίδες και πολύ γεύση. Η συνταγή για τα tacos είναι του Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze.
Υλικά
- 500 γρ σολωμό
- 1 μέτριο αβοκάντο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 2 τεμ ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 χυμό λάιμ
- 1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμύδακια φρέσκα (προαιρετικά)
- 1/2 αγγούρι κομμένο σε ζάρια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία πίτες για tacos ή πίτες tortilla
Τρόπος παρασκευής
Μαριναρουμε τον σολωμό με λάιμ αλάτι, πιπέρι και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο. Ψήνουμε σε δυνατή σχάρα, σχαροτηγανο ή στο στο φούρνο στους 210 C για 5′-6′. Ψήνουμε λίγο τα πιτακια και βάζουμε ένα κομματάκι λαδόκολλα ενδιάμεσα για να κρατήσουμε το σχήμα.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με τα μυρωδικά το λάιμ και το ελαιόλαδο.
Όταν ψηθεί ο σολωμός τον αφήνουμε 10′ να σταθεί και τον κόβουμε σε κυβακια.
Γεμίζουμε τα πιτακια με λίγη σαλάτα και τέλος βάζουμε τα κομμάτια σολωμού και λίγα ακόμα μυρωδικά.
Tip 1: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρεμώδες τυρί ή γιαούρτι μέσα στα λαχανικά.
Tip 2: Σε ένα μιξερακι βάζουμε ένα μέρος αβοκάντο με λάιμ, ελαιόλαδο, λίγο κρεμμύδι και σκόρδο και θα έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο….φυσικά προαιρετικά αν δεν φοβόμαστε τις θερμίδες…. μαγιονέζα…. Δημιουργούμε άφοβα ότι μας αρέσει.
Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze