HerNews.gr
Συνταγές

Ταλιατέλες με σπανάκι και ντοματίνια σε σάλτσα φέτας

taliateles

Οι ταλιατέλες με φρέσκο σπανάκι και ντοματίνια του foodurismo είναι ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγητό. Η κρεμώδης και απαλή σάλτσα της φέτας και του κουρκουμά το κάνει βαθιά νόστιμο και εθιστικό.

Φτιάχνεται σε λίγα λεπτά, τρώγεται αμέσως και είναι… βάλσαμο σωστό. Οι ταλιατέλες και ειδικά σε αυτή την εκδοχή είναι μια συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

ταλιατελες

Μπορείτε να την φτιάξετε με μια ωραία μαλακή φέτα όπως σε αυτή την εκτέλεση, αλλά μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με μανούρι ή με τυρί κρέμα.

Επίσης, μπορείτε άνετα να παραλείψετε το τυρί στο μαγείρεμα και το προσθέσετε στο πιάτο, μια καλή ιδέα είναι να τρίψετε από πάνω παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.

Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. ταλιατέλες (ή οποιαδήποτε ζυμαρικό θέλετε)

250 γρ. φρέσκο σπανάκι, χωρίς χοντρά κοτσάνια (καθαρό βάρος)

200 γρ. ντοματίνια

250 γρ. φέτα μαλακιά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς ‘

100 ml λευκό κρασί 40 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και τα ντοματίνια. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση.

Εν τω μεταξύ, σε διπλανό “μάτι” βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε περίπου τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.

Δεν θέλουν πολύ δυνατή φωτιά γιατί θα καούν και θα πικρίσουν. Ρίχνετε και τα ντοματίνια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε και τον κουρκουμά. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Τα βράζετε 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Θυμηθείτε να κρατήσετε μισό φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράζουν πριν τα σουρώσετε.

Ξανά πίσω στα ντοματίνια μας. Ρίχνετε και το σπανάκι, πρόσθετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νοστιμίζετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Ρίχνετε τη φέτα και την θρυμματίζετε. Προσθέτετε το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τέλος και τις ταλιατέλες.

Ανακατεύετε καλά και είστε έτοιμοι!

Πηγή: www.zinapost.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά κοκτέιλ και μοκτέιλ

georgegsp

Συνταγή: Μπακαλιάρος παστός με ρεβύθια

georgegsp

Υγιεινό πρωινό για γευστική απόλαυση

georgegsp