HerNews.gr
Ελλάδα

Τέταρτη δόση: Ποιους αφορά η «ισχυρή σύσταση», πότε ανοίγουν τα ραντεβού και ποια τα οφέλη της

Τέταρτη δόση για τους άνω των 60 με mRNA εμβόλια και αφού έχουν περάσει 4 μήνες από την τρίτη.

Στη σύσταση για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα άτομα άνω των 60 ετών προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, και πλέον ανοίγουν σταδιακά τα ραντεβού για όσους επιθυμούν να «θωρακιστούν» περαιτέρω από την πανδημία, που δείχνει να επιμένει.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά και ανά ηλικιακή 10ετία.

Ήδη, από την περασμένη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 80 ετών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα πρόσβαση στα ραντεβού θα έχουν οι πολίτες ηλικίας 70 έως 79 χρόνων, και τη μεθεπόμενη για τους 60 – 69. Η δεύτερη ενισχυτική δόση (σ.σ.: η 4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer/BioNTech ή Moderna, τέσσερις μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση (σ.σ.: την 3η δόση).

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων από 12 έως 17 ετών, με ανοσοκαταστολή, προβλέπεται η χορήγηση τέταρτης δόσης, τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Επίσης, σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών με αυξημένο κίνδυνο (παιδιά παχύσαρκα, με διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα), χορηγείται τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Παράλληλα, στις οκτώ εβδομάδες επιμηκύνεται το μεσοδιάστημα για τους εμβολιασμούς με Moderna και Pfizer.

Τα οφέλη

Το όφελος από την τέταρτη δόση είναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, και σε άτομα που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας. Το ίδιο ωφέλιμη είναι και για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ιδίως σε εκείνα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Εξασθενούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι – Σταθερά υψηλές θερμοκρασίες

HerNews ka

Μπαίνει «φρένο» στη φοροδιαφυγή: Στην τελική ευθεία η διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών με POS

HerNews ka

Καιρός: Ζέστη αλλά με βροχές

Her News b