HerNews.gr
Ψυχαγωγία

The Asunta Case: Η σοκαριστική αληθινή ιστορία της ανατριχιαστικής σειράς του Netflix

Το The Asunta Case είναι μια αστυνομική σειρά θρίλερ που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της δολοφονίας της Asunta Basterra. Δημιουργήθηκε από τους Ramón Campos, Gema R. Neira, Jon de la Cuesta και David Orea Arribas και η σειρά Netflix ακολουθεί την έρευνα για τον θάνατο της 12χρονης Asunta Basterra, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 σε έναν δρόμο στο Γαλικία της Ισπανίας.

Το σώμα της ανακαλύφθηκε λίγο αφότου οι θετοί γονείς της, Rosario Porto και Alfonso Basterra, δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία ώρες πριν. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, τόσο η Porto όσο και ο Basterra συνελήφθησαν σε σχέση με τον θάνατο της Asunta.

Η σειρά εξερευνά την έρευνα για την Porto και τον Basterra, τους οποίους υποδύονται οι Candela Peña και Tristán Ulloa αντίστοιχα.

Τι απέγινε η Asunta Basterra;

Η Asunta Basterra αναφέρθηκε ως εξαφανισμένη από τους γονείς της Rosario Porto και Alfonso Basterra, οι οποίοι είχαν χωρίσει τότε, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013. H Porto είπε στην αστυνομία ότι η Asunta ήταν στο διαμέρισμά της και έκανε τα μαθήματά της ενώ εκείνη έφευγε για να επισκεφτεί το εξοχικό σπίτι της οικογένειας στο Teo. Όταν η μητέρα επέστρεψε στις 21.30, η Asunta δεν φαινόταν πουθενά.

Αφού κατήγγειλε την εξαφάνιση, το σώμα της Asunta βρέθηκε ώρες αργότερα την επόμενη μέρα στο Teo της Γαλικίας της Ισπανίας. Ένας ιατροδικαστής έκρινε αργότερα ότι η Asunta πέθανε από ασφυξία και ότι της είχαν χορηγηθεί τουλάχιστον 27 χάπια λοζερπάμης την ημέρα του θανάτου της. Αυτό είναι εννέα φορές περισσότερο από την υψηλή δόση για έναν ενήλικα.

Αφού η αστυνομία βρήκε πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που έρχονται σε αντίθεση με την ιστορία της σχετικά με τη νύχτα της εξαφάνισης της Asunta, η Rosario Porto συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2013. Μια μέρα αργότερα, συνελήφθη και ο Alfonso Basterra.

 

Το ζευγάρι δικάστηκε τον Οκτώβριο του 2015, όπου το δικαστήριο έκρινε ένοχους τόσο την Porto όσο και τον Basterra για τη δολοφονία της υιοθετημένης κόρης τους. Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Asunta είχε πνιγεί στο εξοχικό Teo, προτού το σώμα της πεταχτεί στον επαρχιακό δρόμο.

Δικαστής καταδίκασε και τους δύο σε 18 χρόνια φυλάκιση για διακεκριμένη ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις συγγένειας και κατάχρηση εξουσίας.Η υπόθεση AsuntaΑυτή η ετυμηγορία τροποποιήθηκε αργότερα τον Μάιο του 2016, καθώς δεν μπορούσε να αποδειχθεί ότι o Basterra βρισκόταν στο αυτοκίνητο της Porto όταν ταξίδεψε στο Teo για να πετάξει το σώμα της Asunta. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλικίας υποστήριξε ότι ο Basterra είχε σχεδιάσει και συνεργαστεί στη δολοφονία, αλλά ότι η Porto είχε προκαλέσει την ασφυξία. Η ποινή των 18 ετών ίσχυε και για τους δύο γονείς, οι οποίοι επέμεναν στην αθωότητά τους και επικυρώθηκε – με πολλές εφέσεις που απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, η Porto αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δύο φορές. Τον Νοέμβριο του 2017, εισήχθη στο ιατρείο της φυλακής με βαθιά κατάθλιψη. Η Porto αργότερα αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν στη φυλακή στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Ο Basterra εκτίει τη 18χρονη ποινή του στη φυλακή Teixeiro στην Ισπανία. Το 2017, πριν από το θάνατο της Porto, ο Basterra έστειλε μια επιστολή στους παραγωγούς της ισπανικής σειράς ντοκιμαντέρ Lo que la verdad esconde: Caso Asunta , η οποία κάλυψε λεπτομερώς την υπόθεση.Η υπόθεση Asunta«Όταν ανακτήσω την ελευθερία μου, έχω τη σταθερή πρόθεση να εξαφανιστώ, κανείς δεν θα με ξανακούσει, ούτε καν η Rosario Portο», έγραφε η επιστολή.

«Έχω μόνο έναν λόγο να μείνω ζωντανός, που δεν είναι άλλος από το να γίνω ξανά ελεύθερος και να ξαναβρεθώ με το κορίτσι μου. Μάλιστα, έχω ήδη σκεφτεί πώς και πού. Χρειάζομαι μόνο το πότε, αλλά όλα έρχονται».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«The crown»: Η επιτυχία, ο θόρυβος και οι αντιδράσεις

HerNews ka

Konnie Metaxa: Παρουσιάζει το νέο της τραγούδι και όλοι θα πουν… «Opa»

Her News

Οι αλήθειες της Ναταλίας Δραγούμη στο #21 Art Podcast της Γιώτας Τσιμπρικίδου

Her News