HerNews.gr
Ταξίδια

Θέλετε ήσυχες διακοπές; – Αποφύγετε τα πλήθη σε αυτά τα αραιοκατοικημένα ελληνικά νησιά

Παρά τη φήμη τους ως κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν μερικά απομονωμένα ελληνικά νησιά με πληθυσμό κάτω από 200 άτομα για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές.

Στην πραγματικότητα, μερικά από τα νησιά που αναφέρονται παρακάτω είναι τόσο μικρά και απομονωμένα που ο κύριος τρόπος μεταφοράς εξακολουθεί να είναι ο γάιδαρος, όπως ήταν πριν από πάνω από έναν αιώνα.

1. Μάραθος

Ελλάδα νησιά

Αυτό είναι το νησί που πρέπει να επισκεφτείτε όταν θέλετε να επιστρέψετε στη φυσική ομορφιά της παρθένας Ελλάδας σε πλήρη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Μάραθος έχει μόνο πέντε κατοίκους όλο το χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πιο απομονωμένα ελληνικά νησιά. Κατοικήθηκε από την οικογένεια Αιμιλιανού το 1977. Η οικογένεια δημιούργησε ένα μικρό ξενοδοχείο και εστιατόριο για τους επισκέπτες που κάνουν στάση στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

2. Ηρακλειά

Ελληνικό νησί Ηράκλεια

Η Ηράκλεια είναι ένα νησί με πληθυσμό μόλις 141 κατοίκους και είναι ιδανικό για εκείνους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη φύση και την ιστορία. Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Νάξο και Ίο και είναι προσβάσιμο με φέρι από Αθήνα, Νάξο και Πάρο. 

3. Κύθνος

Απομονωμένα ελληνικά νησιά

Το νησί έχει πλούσια ιστορία και κατοικείται από την πρώιμη αρχαιότητα. Το απομονωμένο ελληνικό νησί φιλοξενεί πολλές μυστηριώδεις βραχογραφίες που χρονολογούνται πριν από περίπου 5.000 χρόνια.

4. Δονούσα

Δονούσα Ελλάδα

Νιώθετε την ανάγκη να ξεφύγετε πραγματικά από όλα; Δείτε το νησί της Δονούσας, που έχει μόνο 167 τυχερούς κατοίκους. Η Δονούσα βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό και είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων. Ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συνδέεται ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα τοπικό καραβάκι από τη Νάξο ή την Αμοργό.

Η Δονούσα παραμένει ανέγγιχτη από τους τουρίστες και δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη μεταφορά,  πράγμα που σημαίνει ότι όταν βρίσκεστε εκεί, μπορείτε απλά να ελίσσεστε όπου θέλετε και να δοκιμάσετε όλες τις παραλίες -οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια.

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί μια ομπρέλα, καθώς οι παραλίες σε αυτό το νησί δεν είναι οργανωμένες και δεν έχουν εγκαταστάσεις.

5. Αγαθονήσι

Νήσος Αγαθονήσι

Χαλαρώστε σε μια απομονωμένη παραλία και ξεφύγετε από όλους τους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι επισκεπτόμενοι το απομονωμένο Αγαθονήσι, που μοιάζει με κόσμημα και που υψώνεται σαν χίμαιρα από τη θάλασσα.

Αυτό το μικροσκοπικό, ορεινό νησί βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Μια απογραφή της δεκαετίας του 1920 έδειξε ότι το νησί είχε μόνο ογδόντα κατοίκους εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γεωργοί και βοσκοί. Στις παρθένες, κακοτράχαλες πλαγιές του Αγαθονησίου ζουν σήμερα 185 κάτοικοι.

Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν εκεί για τις απόμερες παραλίες και για να επισκεφθούν τα δύο γραφικά χωριά του νησιού, το Μεγάλο Χωριό και το Μικρό Χωριό.  Ο Δήμος Αγαθονησίου περιλαμβάνει επίσης ένα υπέροχο αρχιπέλαγος από εντελώς ακατοίκητες υπεράκτιες νησίδες όπως ο Γλάρος, το Κουνέλι, τα Νερά και το Ψαθονήσιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Στην Τήνο όταν πας ερωτεύεσαι!»: Το νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει

Her News b

Λόγοι για να κάνετε κάμπινγκ με την παρέα σας

Her News

Το Παρίσι κάνει μια ιστορική αλλαγή για τουρίστες και κατοίκους!

Her News