HerNews.gr
Beauty

Θες να έχεις μακρυά μαλλιά; Μάθε τα μυστικά για να το πετύχεις

Όσο και αν μας αρέσει το κοντό μαλλί και το αυστηρό καρέ, τίποτα δεν είναι σαν τα μακριά μαλλιά που πάντα εντυπωσιάζουν και είναι θηλυκά για κάθε γυναικα.

Όμως, για να καταφέρεις να αποκτήσεις τα πολυπόθητα μακρυά μαλλιά, χρειάζεται να ξέρεις τα μυστικά που θα σε κάνουν να έχεις κι εσύ υπέροχα, γερά και λαμπερά μακρυά μαλλιά.

Τα μαλλιά μακραίνουν κάθε μήνα περίπου 2 εκατοστά, όμως με μερικά tips μπορείς να τα μακρύνεις πιο γρήγορα:
Το κούρεμα

Ξέρεις πως όταν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου, τα βοηθάς να μακρύνουν πιο γρήγορα; Αυτό γίνεται γιατί με το κούρεμα φεύγει η ψαλίδα, αφήνοντας τα να αναπνεύσουν και έτσι, να μακρύνουν γρηγορότερα.

Μην χτενίζεις ποτέ τα μαλλιά σου βρεγμένα

Χτένισε τα όταν είναι στεγνά, επιλέγοντας καλύτερα μια αραιά χτένα. Με το απότομο χτένισμα δημιουργούνται σπασίματα, όποτε  όταν είναι μπερδεμένα, φέρσου τους απαλά και με αγάπη..

Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Όταν λούζεσαι κάθε μέρα, στερείς από τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για το μάκρυμα της τρίχας.
Καλύτερα να τα λούζεις μέρα παρά μέρα, χρησιμοποιώντας μια καλή μάσκα ενυδάτωσης. Η σωστή ενυδάτωση είναι η αρχή για να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Μασάζ στο λούσιμο

Κατά την διάρκεια του λουσίματος, προσπάθησε να κάνεις όσο πιο καλό μασάζ μπορείς στο δέρμα του κεφαλιού σου με το σαμπουάν. Το μασάζ βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιόντας τον θύλακα της τρίχας.

Η διατροφή παίζει ρόλο

Μακρυά μαλλιά χωρίς σωστή διατροφη δε γίνεται. Η πρωτεΐνη, οι βιταμίνες B και ο σίδηρος, είναι κάποια από τα συστατικά που συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Βάλε στην διατροφή σου το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το μπρόκολο, τα αυγά, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια και τη μπανάνα. Θα δεις ότι με τη σωστή διατροφή θα μακρύνουν πιο γρήγορα.

Μακρυά από το ψαλίδι μαλλιών και τα βαριά styling

Η συχνή χρήση των προϊόντων styling και το ψαλίδι μαλλιών καταστρέφει την τρίχα, καθώς η αυξημένη θερμοκρασία καίει τα μαλλιά και δημιουργεί ψαλίδα.
Απέφυγε  λοιπόν την χρήση τους και προτίμησε καλύτερα το πιστολάκι για το ίσιωμα. Να χρησιμοποιείς στις άκρες των μαλλιών σου θερμοπροστατευτικά προϊόντα που θα τα προστατεύουν από τη θερμότητα.

Λαστιχάκι τέλος

Μην πιάνεις συνεχώς τα μαλλιά σου σφιχτή αλογοουρά με λαστιχάκι. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κλάμερ για τα πιάσεις, που δεν θα ταλαιπωρήσει την τρίχα, έτσι θα γλιτώσεις τα σπασίματα.

Βάλε στοπ στο άγχος

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει και την απώλεια μαλλιών. Όταν έχεις έντονο άγχος, ίσως να αρχίσεις να χάνεις τούφες. Γι’ αυτό ηρέμησε και θα δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν πιο γρήγορα!

Νεότερα Άρθρα

Πως να διατηρήσεις το μαύρισμά σου μετά τις διακοπές – Ο Makeup Artist Παναγιώτης Καρακάσης μας εξηγεί

HerNews ka

Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο- 9+1 βήματα!

HerNews ka

Μυστικά για να μυρίζετε όμορφα, χωρίς άρωμα

Her News