Ως την «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό» χαρακτηρίζουν αρμόδιες αρχές την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων. Την ίδια ώρα τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν με «απόλυτη ασφάλεια».
Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την επίθεση των χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων στάθηκαν η αφορμή για πολλούς χρήστες του διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το «τι είναι η Τράπεζα Θεμάτων». Ερώτηση που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλών αναζητήσεων τα τελευταία 24ωρα.
Τι είναι η Τράπεζα Θεμάτων;
Η Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί μια βάση πληροφοριών. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Α’ Τάξη και Β’ Τάξη του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ το 2015 καταργήθηκε. Η Τράπεζα Θεμάτων εφαρμόστηκε και πάλι στις ίδιες τάξεις για τις εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022.
Η πλατφόρμα απευθύνεται, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε σχολικές μονάδες κάθε τύπου Λυκείου, σε μαθητές, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να δουν και να υποβάλουν θέματα.
Από την Τράπεζα Θεμάτων κληρώνονται τυχαία είτε αυτοτελή θέματα είτε ενότητες θεμάτων, που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο 50% της γραπτής δοκιμασίας για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Το υπόλοιπο 50% της γραπτής δοκιμασίας είναι ευθύνη του διδάσκοντος εκπαιδευτικού.
Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr