HerNews.gr
Συνταγές

Τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι καλαμποκάλευρου και μυρωδικά

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι καλαμποκάλευρου και μυρωδικά. Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι!

Ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – σας ετοίμασε ένα παραδοσιακό πιάτο με το πιο αφράτο κουρκούτι. 

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο υγράλατου μπακαλιάρου

Προετοιμασία για τον μπακαλιάρο:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου,τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σκεύος με τρύπες,με χαρτί ή με μια πετσέτα τα πατάμε ελαφρά για να στεγνώσουν εντελώς, η υγρασία σε αυτό το στάδιο είναι….Καταστροφική. Τα κόβουμε σε κύβους και τα ραντίζουμε με σταγόνες από ξίδι, θα μας κρατήσει την σάρκα πιο σταθερή αλλά κ πιο νόστιμη.

Κουρκούτι

  • 200 ml μπύρα
  • 1 μικρό μπουκάλι ανθρακούχο νερό
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1⁄2 ματς άνηθο
  • 1⁄2 ματς μαϊντανό
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. επιπλέον για να αλευρώσουμε τον μπακαλιάρο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1-2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την μπύρα και το ανθρακούχο νερό, προσθέτουμε το
καλαμποκάλευρο κ το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε κ τα υπόλοιπα υλικά, κρατάμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για το τηγάνισμα:

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο
    που θα τηγανίσουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Στο σημείο αυτό, περνάμε από το αλεύρι τα κομμάτια μπακαλιάρου κ τα βουτάμε στο
    κουρκούτι μια ή δύο φορές μέχρι να καλυφθούν,μετά κατευθείαν στο λάδι.
  3. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να επιπλέουν κ φουσκώσουν, είναι σχεδόν έτοιμα.
  4. Το χρώμα πρέπει να είναι χρυσοκίτρινο.
  5. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κ σερβίρουμε.

Tip 1: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύσμα από διάφορα εσπεριδοειδή για να μαρινάρουμε τον μπακαλιάρο όπως και φρέσκα μυρωδικά.

Tip 2: Το κουρκούτι πρέπει να είναι κρύο κ παχύρρευστο. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή κ με παστό αποξηραμένο μπακαλιάρο, μόνο που χρειάζεται να το αφήσουμε σε κρύο νερό για ένα 24ωρο και να αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 4 φορές.

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Αγιορείτικη συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι

georgegsp

Απίθανη συνταγή για σορμπέ με ροδάκινο

georgegsp

Μελομακάρονα: Η πιο λαχταριστή συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

georgegsp