HerNews.gr
Beauty

Tips για να καθαρίσετε την χτένα-βούρτσα μαλλιών σας

Μπορεί το καθάρισμα της βούρτσας μαλλιών σας να μην  είναι απαραίτητα στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεων σας, δεν σας κατηγορούμε.

Ποιο είναι το θέμα όμως: Είναι πραγματικά μια αγγαρεία που πρέπει και αξίζει να κάνετε. Ο τακτικός καθαρισμός της βούρτσας μαλλιών σας θα σας απαλλάξει από τη βρωμιά, τα υπολείμματα προϊόντων και τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής που συσσωρεύονται στις τρίχες με την πάροδο του χρόνου.

Σε τελική ανάλυση, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι αυτή η βρωμιά  να καταλήξει στα καθαρά  φρεσκολουσμένα μαλλιά σου.

Επιπλέον, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον καθαρισμό της βούρτσας σας θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί καλύτερα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την βούρτσα μαλλιών μου;

Ένας ενδελεχής μηνιαίος καθαρισμός είναι αρκετός για τις περισσότερες βούρτσες μαλλιών και χτένες. Εάν έχετε πολύ μακριά μαλλιά ή χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling, μπορεί να χρειαστεί να την καθαρίζετε κάθε δύο εβδομάδες. Μια καλή ιδέα είναι να αφαιρείτε τακτικά τις μπερδεμένες τρίχες γύρω από τις τρίχες, ακόμα κι αν δεν κάνετε σχολαστικό καθάρισμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Μια λεπτή χτένα με λεπτή μύτη (μεταλλική κατά προτίμηση)
  • Τσιμπιδάκι φρυδιών
  • Μια οδοντόβουρτσα
  • Σαμπουάν μαλλιών
  • Οινόπνευμα 
  • Απολυμαντικό σπρέι
  • Μαγειρική σόδα

Τα βήματα για τον καθαρισμό μιας βούρτσας μαλλιών εξαρτώνται από τον τύπο βούρτσας που έχετε. Οι βούρτσες με συνθετικά (πλαστικά) δόντια και λαβές είναι οι πιο εύκολες στο καθάρισμα, ενώ οι βούρτσες με φυσική τρίχα ή με ξύλινη λαβή απαιτούν περισσότερη προσοχή.

Παρακάτω θα δούμε πως καθαρίζουμε κάθε τύπου βούρτσα

Βούρτσες μαλλιών με πλαστικά δόντια και λαβή

  • Ξεκινήστε αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες από τα δόντια χρησιμοποιώντας την άκρη μιας χτένας, τα δάχτυλά σας ή ένα τσιμπιδάκι.
  • Γεμίστε τον νεροχύτη του μπάνιου ή ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα (περίπου δύο κουταλάκια του γλυκού) σαμπουάν και  ανακατέψτε το διάλυμα για να δημιουργήσετε λίγο αφρό.
  • Αφήστε την χτένα να μουλιάσει για 10 λεπτά και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε εσωτερικά.
  • Εάν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση προϊόντων μαλλιών, βουτήξτε την υγρή οδοντόβουρτσα σε λίγη στεγνή μαγειρική σόδα και συνεχίστε το τρίψιμο. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει ως ένα απαλό λειαντικό για να αφαιρέσει τα υπολείμματα. 
  • Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό και σκουπίστε το περιττό νερό.
  • Αναμείξτε ίσα μέρη οινοπνεύματος και νερού και απολυμάνετε την βούρτσα. Αφήστε την σε μια πετσέτα με τα δόντια προς τα κάτω για να στεγνώσει.

Βούρτσες μαλλιών με φυσική τρίχα

  • Ξεκινήστε πάλι αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες από τα δόντια χρησιμοποιώντας την άκρη μιας χτένας, τα δάχτυλά σας ή ένα τσιμπιδάκι.
  • Σε ένα ρηχό μπολ που είναι αρκετά φαρδύ ώστε να βυθίζονται οι τρίχες αλλά όχι η λαβή, ανακατέψτε ζεστό νερό και περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν. Τοποθετήστε τη βούρτσα μαλλιών πάνω από το μπολ έτσι ώστε να βυθίζονται μόνο οι τρίχες. Αφήστε τις τρίχες να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη βούρτσα και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να δουλέψετε το αφρισμένο μείγμα ανάμεσα στις σειρές των δοντιών.
  • Ξεπλύνετε γρήγορα τη βούρτσα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε τις τρίχες της βούρτσας σε μια πετσέτα για να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

Βούρτσες μαλλιών με ξύλινη λαβή

 Σε αντίθεση με τις πλαστικές λαβές, οι ξύλινες βούρτσες μαλλιών δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται να μουλιάσουν στο νερό. Το νερό μπορεί να προκαλέσει φθορά του ξύλου και χαλάρωση των δοντιών.

Εάν η λαβή έχει υπερβολική συσσώρευση προϊόντος για τα μαλλιά, βουτήξτε μια οδοντόβουρτσα σε σαπουνόνερο και τρίψτε ελαφρά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Σκουπίστε τη λαβή με μια καθαρή πετσέτα και τοποθετήστε τη σε μια πετσέτα με τις τρίχες κάτω για να στεγνώσει φυσικά.

Πως να καθαρίσετε μια βούρτσα μαλλιών αν έχετε πιτυρίδα η ξηροδερμία

Η πιτυρίδα είναι μια δερματική πάθηση όπου το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας ξεφλουδίζει, αφήνοντας ορατές νιφάδες στα μαλλιά και τα ρούχα σας. Ευτυχώς, είναι συνήθως εύκολο να ελεγχθεί με φαρμακευτικά σαμπουάν και δεν είναι μεταδοτικό. Ωστόσο, μπορεί να κάνει τη βούρτσα μαλλιών σας να φαίνεται αντιαισθητική.

Εάν έχετε πιτυρίδα, καθαρίστε τη βούρτσα μαλλιών σας κάθε εβδομάδα για να αποτρέψετε την επανατοποθέτηση των νιφάδων του δέρματος στα μαλλιά σας. Ακολουθήστε το απλό πρόγραμμα καθαρισμού που προτείνεται για τον τύπο της βούρτσας μαλλιών σας, παραπάνω.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Tα εντυπωσιακά hair looks της το μήνα του μέλιτος

HerNewskl

Highlighter: Mε ποιο skincare προϊον μπορείτε να το αντικαταστήσετε για φυσικό αποτέλεσμα;

HerNewskl

Έκθεση στον ήλιο: Πώς να προστατέψετε το πρόσωπο

Her News