Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να “αγκαλιάσετε” την αλμυρή, βουτυρώδη γεύση του σκόρδου. Από την άλλη πλευρά, η δύσοσμη αναπνοή είναι δεδομένη μετά την απόλαυση αυτών των νόστιμων πιάτων.
Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από την δύσοσμη αναπνοή με ένα μόνο φαγητό; Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό είναι αλήθεια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια θα μπορούσε να είναι η λύση, με την υποστήριξη της επιστήμης.
Τι Βρήκε η Μελέτη
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή πρωτεΐνες θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την οσμή στην αναπνοή κάποιου μετά την κατανάλωση σκόρδου. Και υπάρχει μια τροφή που αναδεικνύει και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την το απόλυτο “αποσμητικό” για την αναπνοή.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το απλό γιαούρτι με πλήρες γάλα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της δυσοσμίας όταν καταναλωθεί αμέσως μετά την κατανάλωση σκόρδου. Αυτό συμβαίνει επειδή το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη που βοηθούν στην κάλυψη των γεύσεων.