Το πιο εύκολο ψωμί που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι είναι αυτό της..τεμπέλας! Γρήγορο και γευστικό ψωμί απο τα χεράκια σου, που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου..
Υλικά για το ψωμί της τεμπέλας
Θα χρειαστούμε:
3 ποτήρια χλιαρό νερό
3 κουταλάκια αλάτι κοφτά
3 κουταλάκια ζάχαρη
3 φακελάκια μαγιά
1/2 ποτήρι λάδι
1,5 κιλό αλεύρι
Σπόρους, σουσάμι και προαιρετικά, μαυροκούκι
Προετοιμασία:
Στο ποτήρι με το χλιαρό νερό ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.
Παράλληλα, σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά και το αλεύρι τελευταίο και ζυμώνουμε αρκετά, μέχρι να γίνει μία πολύ μαλακή ζύμη.
Μόλις αρχίσει να κολλάει στα χέρια μας, μαζεύουμε το ζυμάρι μας με λαδωμένα χέρια και το τοποθετούμε σε γάστρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε τελικά μπορούμε να προσθέσουμε και σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο κτλ) που τους προσθέτουμε στην αρχή, μία χούφτα από το καθένα.
Ίσως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι σε αυτή την περίπτωση.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και το βάζουμε στον φούρνο στους πενήντα βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να φουσκώσει, περίπου να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουμε το ψωμί της..τεμπέλας στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, 200 στον αέρα, για μία ώρα μαζί με το καπάκι.
Μόλις ψηθεί το ψωμί μας, το βγάζουμε από τη γάστρα για να μη μας λασπώσει από τους ατμούς.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!