Εάν δεν έχετε ακόμη υποκύψει σε ένα από τα πολλά κρυολογήματα και ιώσεις που κάνουν τον γύρο του χειμώνα, τότε συγγνώμη που το λέμε, αλλά μάλλον είναι μόνο θέμα χρόνου.
Εκτός από τις ενδείξεις παρατεταμένων κρυολογημάτων, ένας όρος που επινοήθηκε μετά από νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου παρατήρησε ένα μοτίβο οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων με συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα που διαρκούν περίπου τέσσερις εβδομάδες, το πρώτο κρούσμα γρίπης των χοίρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άνθρωπο από το 2005 εντοπίστηκε στο Βόρειο Γιορκσάιρ αυτή την εβδομάδα.
Οι πωλήσεις μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι κατανοητό ότι αυξάνονται αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς πολλοί από εμάς αναζητούμε ανακούφιση από την καταρροή, τα φραγμένα ιγμόρεια και τον επίμονο βήχα.
Φέτος, ωστόσο, φαίνεται ότι περισσότερο από ποτέ στρεφόμαστε σε φυσικές εναλλακτικές λύσεις σε μια προσπάθεια να νιώσουμε καλύτερα: η Google έχει γίνει μάρτυρας ρεκόρ αναζητήσεων για «μέλι σκόρδο» και «μηλόξυδο» την περασμένη εβδομάδα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι φυσικές θεραπείες μπορεί να είναι καταπραϋντικές και συχνά οι ασθενείς απευθύνονται σε αυτές για παρηγοριά όταν παλεύουν με ένα κοινό κρυολόγημα ή τον ιό της γρίπης.
Το μηλόξυδο, το αποτέλεσμα της ζύμωσης θρυμματισμένων μήλων με ζάχαρη και μαγιά, συχνά απορρίπτεται ως μόδα ευεξίας, αλλά πολλοί που το ενσωματώνουν τακτικά στην καθημερινότητά τους έχουν παρατηρήσει μια μεγάλη διαφορά.
Η κατανάλωση ενός ζεστού παρασκευάσματος μηλόξυδου μπορεί να βοηθήσει με τα καταπραϋντικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, όπως η χαλάρωση της βλέννας και η ανακούφιση από τον πονόλαιμο.
Φαίνεται ότι πολλοί ειδικοί προσεγγίζουν επίσης την ικανότητά του να αυξάνει τη μικροβιακή ποικιλομορφία στο έντερο και να βελτιώνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση, με περισσότερες έρευνες να βοηθούν στην απόδειξη των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.
Ξεχωριστά, τα οφέλη του μελιού δεν πρέπει να υποτιμηθούν, δεδομένων των αντιοξειδωτικών, αντιβακτηριακών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.
Σε μια μελέτη φάνηκε ότι μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του βήχα, καθώς και μια ποικιλία συμπτωμάτων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Είναι επίσης ένας πολύ προσιτός τρόπος για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας εάν υποφέρετε.
Το σκόρδο, εν τω μεταξύ, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό καρύκευμα και χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικός παράγοντας σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για καλό λόγο. Η χρήση του ως θεραπεία για τον έλεγχο ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας στο μακρινό παρελθόν είναι τεκμηριωμένη, επομένως το σκόρδο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας για τις εποχικές παθήσεις.
Ο λόγος; Η αλλιίνη, μια ένωση που υπάρχει φυσικά στο σκόρδο. Όταν μασηθεί ή θρυμματιστεί, μετατρέπεται σε αλισίνη, μια άλλη ένωση που βοηθά στην ενίσχυση της απόκρισης των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις ασθένειες.
Εκτός από την αλισίνη, οι θειούχες ενώσεις συμπεριλαμβανομένου του διαλλυλοδισουλφιδίου και της σ-αλλυλοκυστεΐνης εισέρχονται στο σώμα σας μέσω του πεπτικού συστήματος και ασκούν εντυπωσιακές αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές δυνάμεις.
Ενώ το μέλι και το σκόρδο από μόνα τους είναι σημαντικά εποχιακά ενισχυτικά που πρέπει να τρώτε τακτικά, η λήψη τους μαζί είναι σαν μια υπερτροφοδοτούμενη ενίσχυση υποστήριξης για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Για να δημιουργήσετε το δικό σας βάμμα σκόρδου με μέλι στο σπίτι, απλά προσθέστε ελαφρώς θρυμματισμένες, μη αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδου σε ένα βάζο με μέλι, αναποδογυρίστε το για να ανακατευτεί και αφήστε το για μία έως δύο εβδομάδες πριν το απολαύσετε όπως και όταν χρειάζεται.