HerNews.gr
Σχέσεις

“Tolyamory”: Με αυτό τον τρόπο η απιστία γίνεται «ανεκτή»

Μερικά ζευγάρια μπορεί να επιλέξουν την πολυσυντροφικότητα, που είναι η πρακτική ή η επιθυμία για στενές σχέσεις με περισσότερα από ένα άτομα, με τη γνώση όλων των εταίρων, αλλά το “tolyamory” είναι ένα πολύ πιο κοινό, αλλά λιγότερο συζητημένο, στυλ σχέσης.

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος σχέσεων και ο podcaster Dan Savage, το να είσαι «tolyamorous» σημαίνει ότι ένα άτομο είναι «πρόθυμο να κάνει “τα στραβά μάτια” σε μια σύντομη σχέση ή σε μια απιστία μετά από χρόνια γάμου». Στη διαδικασία, αντίθετα, «εστιάζουν σε όλους τους τρόπους με τους οποίους ο σύζυγός τους δείχνει τη δέσμευσή του και δείχνει την αγάπη του» για να κάνουν με κάποιο τρόπο την απάτη «ανεκτή», λέει.Ultimate Guide to Polyamory — Mile High Psychotherapy«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι. Δεν πρέπει να τους λυπούνται, ξέρουν με τι έχουν συμφωνήσει και προ πολλού συμβιβάστηκαν με αυτό που πήραν», είπε ο Savage σε ένα επεισόδιο του podcast του. «Είναι πρόθυμοι να το ανεχτούν – ένα συγκεκριμένο ποσό – συμφιλιώθηκαν μαζί του, πρόθυμοι να το ανεχτούν. Είναι, με μια λέξη, tolyamorous».

Ενώ το polyamory συζητείται και συναινείται και από τα δύο μέρη, το tolyamory δεν είναι το ίδιο.

Είναι ένας τρόπος διατήρησης της σχέσης αλλά όχι «υποστηρίξεως» της μη μονογαμικής συμπεριφοράς, είπε πρόσφατα η Marie Thouin, σύμβουλος σχέσεων, συγγραφέας και ερευνήτρια στη HuffPost , προσθέτοντας ότι αυτού του είδους η σχέση είναι πιθανότατα «κοινή».6 signs you should introduce polyamory to your relationshipΗ εκπαιδευτικός της πολυσυντροφικότητας Leanne Yau είπε στην εφημερίδα, «πιθανώς, δυστυχώς, είναι η πιο κοινή μορφή μη μονογαμίας».

Ο Thouin έδειξε ως παραδείγματα ζευγάρια υψηλού προφίλ όπως ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Το ζευγάρι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλους συντρόφους και ενώ και οι δύο γνώριζαν, δεν εξέφρασαν καμία ανησυχία.

Η ειδικός είπε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην πιστεύουν ότι η μονογαμία είναι ρεαλιστική ή πιθανή, αναγνωρίζοντας ότι η απιστία είναι μια πιθανότητα, «αλλά πρέπει να διατηρηθεί διακριτική προκειμένου οι άνθρωποι να σώσουν το πρόσωπό τους και να διατηρήσουν τη δημόσια εμφάνιση της μονογαμίας».

Κατά κάποιο τρόπο, σημείωσε ότι διατηρεί την αθωότητα του ατόμου αν προσποιηθεί ότι δεν συμβαίνει.

«Επιπλέον, οι κοινωνίες όπου η ισότητα των φύλων είναι λιγότερο προηγμένη τείνουν να έχουν διπλά πρότυπα όσον αφορά αυτές τις προσδοκίες: Οι γυναίκες αναμένεται να ανέχονται την απιστία των συζύγων τους ενώ παραμένουν μονογαμικές», είπε ο Thouin.

18 Signs That Someone's Cheating, According to Infidelity Experts

Εάν ένα άτομο εξαρτάται οικονομικά από τον σύντροφο που έχει άλλες σχέσεις, αυτό μπορεί να το κάνει πιο πιθανό να ανεχθεί και αυτή τη συμπεριφορά, σημείωσε.

Ωστόσο, οι πιο «κοινωνικά προοδευτικές κοινωνίες» «κλείνουν το χάσμα της απιστίας», πρόσθεσε ο Thouin, δίνοντας σε κάθε άτομο «ίσες πιθανότητες» να καταλήξει σε μια tolyamorous δυναμική.

«Οι άνθρωποι εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο για αμοιβαία φροντίδα, οικονομική ασφάλεια και συναισθηματική ασφάλεια», συνέχισε ο Thouin. «Και ακόμη και όταν η δυναμική της εξουσίας είναι στην υγιή, ισότιμη, η αποχώρηση από τις σχέσεις είναι συχνά πολύ δαπανηρή – υλικά και προσωπικά».

5 «red flags» που δείχνουν ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη σχέση σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cookie Jarring: Το dating trend που μισούν οι μονογαμικοί!

HerNewskl

Συμπεριφορές που δηλώνουν ότι ένας άντρας είναι ερωτευμένος μαζί σας

HerNews ka

Γυναικεία αλληλεγγύη. Υπάρχει;

Her News b