Αυτές οι ζεστές μπουκιές φέτας “τυλίγονται” με φρυγανισμένο σουσάμι και περιχύνονται με πικάντικο-γλυκό μέλι, για ένα εύκολο ορεκτικό που σίγουρα θα αγαπηθεί από όλους. Φροντίστε να στεγνώσει η φέτα σας για να κολλήσει το αυγό, κρατώντας το σουσάμι στη θέση του. Η φέτα διατηρεί το σχήμα της καθώς ψήνεται, αλλά θα χρειαστεί μια λεπτή πινελιά όταν γυρίσει και μεταφερθεί στην πιατέλα.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Τυρί φέτα κομμένο σε κυβάκια
- 1 μεγάλο αυγό
- 2/3 φλιτζανιού σουσάμι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα τσίλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού , για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
-
Στεγνώστε καλά την φέτα και κόψτε σε κύβους. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ. Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα μικρό πιάτο. Δουλεύοντας σε παρτίδες, βουτήξτε τους κύβους φέτας στο αυγό, αφήνοντας να στάξει η περίσσεια και, στη συνέχεια, βυθίστε στους σπόρους σουσαμιού, γυρίζοντας απαλά μέχρι να καλυφθούν πλήρως. (Πετάξτε το περίσσιο αβγό και το σουσάμι.) Μεταφέρετε τη φέτα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και παγώστε για τουλάχιστον 10 λεπτά ή έως και 30 λεπτά
- Ρίξτε στα επικαλυμμένα κομμάτια φέτας την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για 15 με 16 λεπτά, αναποδογυρίζοντας πολύ απαλά τα κομμάτια.
- Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το μέλι, το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
- Για να σερβίρετε, μεταφέρετε απαλά τις μπουκιές φέτας σε μια πιατέλα. περιχύστε με το μέλι. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, αν θέλουμε.
Συνταγή για αβοκάντο γεμιστό με σολομό ιδανική για το καλοκαίρι