HerNews.gr
DECORNEWS

Τραπεζάκι σαλονιού: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε

Το τραπεζάκι σαλονιού είναι ένα από εκείνα τα σημαντικά έπιπλα που εξυπηρετούν τόσο πρακτικό όσο και αισθητικό σκοπό στα σπίτια μας. Μπορούν να φτιάξουν ή να “χαλάσουν” τους χώρους του σαλονιού μας, αλλά, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, είναι πολύ εύκολο να διαπράξουμε κάποια σοβαρά λάθη στο τραπεζάκι μας.

Πρέπει να είναι λειτουργικά, στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και διακριτικά. Αλλά πολύ συχνά επιλέγονται μόνο για την εμφάνισή τους και μπορεί να κάνουν το σαλόνι σας στενό και ασυνάρτητο. 

Προτού λοιπόν επιλέξετε το επόμενο τραπεζάκι σας, ακολουθούν πέντε κοινά λάθη που πρέπει να έχετε υπόψη σας και πώς οι σχεδιαστές συνιστούν να τα αποφεύγετε.

1. Λάθος μέγεθος σαλόνι με πράσινο κυρτό καναπέ ροζ τοίχους και ριγέ τραπεζάκιΌλοι γνωρίζουμε την άβολη αίσθηση του να κάθεσαι στον καναπέ και να κρατάς ένα ποτήρι όταν το τραπεζάκι του σαλονιού δεν είναι προσβάσιμο. Η αποτυχία λήψης υπόψη της κλίμακας και των αναλογιών είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στα τραπέζια σαλονιού. Συχνά ερωτευόμαστε το σχέδιο ενός τραπεζιού χωρίς να εξετάσουμε αν ταιριάζει στην κλίμακα του σαλονιού μας. Ένα τραπέζι σαλονιού που είναι πολύ μεγάλο μπορεί να κατακλύσει τον χώρο, κάνοντάς τον να αισθάνεται στενός, ενώ ένα πολύ μικρό μπορεί να φαίνεται χαμένο και αναποτελεσματικό. Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του τραπεζιού σας είναι περίπου τα δύο τρίτα του μήκους του καναπέ σας και αφήνει αρκετό χώρο για να μπορείτε να κινείστε ελεύθερα γύρω από αυτό στο χώρο.

2. Δεν λαμβάνετε υπόψη το ύψος

Ένα ελαφρύ μοντέρνο σαλόνι με διάφανες κουρτίνες, μεγάλο καναπέ, τραπεζάκι και μεγάλου μεγέθους πουφΈνα τραπέζι που είναι πολύ ψηλό ή πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα καθίσματα μπορεί να διαταράξει τη λειτουργικότητα και την οπτική ροή του δωματίου. Ευθυγραμμίστε το τραπεζάκι σας στενά με το ύψος του καθίσματος του καναπέ σας ή ελαφρώς χαμηλότερα και βεβαιωθείτε ότι αντιστοιχεί στο ύψος οποιωνδήποτε τελικών τραπεζιών για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη εμφάνιση. 

3. Επιλογή λάθος σχήματος

Η επιλογή των λανθασμένων υλικών ή σχημάτων μπορεί να διαταράξει τόσο τη λειτουργικότητα όσο και το στυλ. Και να θυμάστε, το σχήμα θα πρέπει επίσης να συντονίζεται καλά με τυχόν πίνακες που έχετε. Ενώ τα οργανικά σχήματα με καμπύλες ελεύθερης ροής ήταν δημοφιλή τελευταία, μπορεί να μην είναι για πάντα στη μόδα και σίγουρα μπορεί να μην είναι πρακτικά για τον χώρο σας. Όσον αφορά τα σχήματα, τα οβάλ ή στρογγυλά τραπεζάκια σαλονιού είναι υπέροχα για στενούς χώρους και ταιριάζουν καλύτερα σε χώρους με μεγάλη κίνηση, ενώ τα τετράγωνα ή ορθογώνια τραπεζάκια σαλονιού μπορεί να ταιριάζουν σε πιο ευρύχωρα, επίσημα σαλόνια.

4. Ξεχνάτε τη λειτουργικότητά του

ένα τραπεζάκι με βιβλίαΕίναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που γίνεται όταν αγοράζετε οτιδήποτε για το σπίτι σας, να επιλέξετε κάτι λόγω της εμφάνισης χωρίς να λάβετε υπόψη την πρακτικότητα. Η λειτουργικότητα πρέπει να είναι πάντα πρώτη, αλλά η αισθητική είναι επίσης σημαντική. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν όμορφα τραπεζάκια σαλονιού που δεν ανταποκρίνονται στις πρακτικές ανάγκες τους, όπως η έλλειψη αποθήκευσης ή το καθάρισμα με δυσκολία. Ένα τραπεζάκι σαλονιού με κάτω ράφι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις επιλογές αποθήκευσης, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε την επιφάνεια του τραπεζιού λιγότερο ακατάστατη, ενώ διατηρείτε τα απαραίτητα χρήσιμα. 

Και μετά υπάρχει η επιλογή του υλικού. Το μάρμαρο μπορεί να είναι όμορφο, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να το φροντίσετε. Σκεφτείτε ανθεκτικά υλικά όπως το ξύλο ή το μέταλλο που συμπληρώνουν άλλα στοιχεία στο δωμάτιο. Επιπλέον, επιλέξτε υλικά που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες, ειδικά αν τοποθετείτε συχνά ποτήρια ή κούπες στην επιφάνεια χωρίς σουβέρ.

5. Αγνοείτε τον κανόνα «1= κανένα»

σαλόνι με πλακάκια τζάκι, καρέκλα λευκής έμφασης, πολύχρωμη τέχνη, φυτά, λευκό τραπεζάκι σαλονιούΑνάλογα με το μέγεθος του χώρου που διαθέτετε, μερικές φορές ίσως είναι καλύτερο να έχετε πολλά τραπεζάκια σαλονιού παρά ένα μεγάλο, ένα μεγαλύτερο και χαμηλότερο μπροστά από τα καθίσματα, για να τοποθετήσετε το δίσκο με τα ποτά σας και μερικά μικρότερα και τα πιο ψηλά τοποθετημένα στα μπράτσα για να βάζουν οι επισκέπτες τα ποτά τους μόλις τα σερβίρουν.

Αυτή η διάταξη προσφέρει ευέλικτες επιλογές, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα για καλύτερη λειτουργικότητα και συμβάλλει στην αποφυγή της υπερφόρτωσης του χώρου με ένα μόνο μεγάλο κομμάτι.

5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να βάψετε το ταβάνι σας με λευκό χρώμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι δεν λείπει από ένα γαλλικό υπνοδωμάτιο

Her News b

Είναι ασφαλές να μαγειρεύετε ωμό κρέας με ξύλινη κουτάλα;

HerNews ka

Πρέπει τα παράθυρα της κουζίνας να είναι πάνω από το νεροχύτη;

HerNews ka