Η φετινή Τσικνοπέμπτη, δυστυχώς, θα μας βρει στα σπίτια μας, για αυτό και το HerNews σας έχει ετοιμάσει το ιδανικό γεύμα για κάθε σπίτι.
Ο Executive Chef, Μιχάλης Ζάχαρης, σας προτείνει ένα εύκολο και πλήρες μενού ώστε να συνδυάσετε την παράδοση με την σύγχρονη κουζίνα. Στο κάτω κάτω, καλό είναι να πρωτοπορήσετε, αφού πρόκειται για μια διαφορετική, για όλους, Τσικνοπέμπτη.
Μενού
(Ορεκτικά και Συνοδευτικά)
Τζατζίκι με μήλο και καρότο
Υλικά:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 μέτριο μήλο
- 1 μικρό καρότο
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ξίδι
- 10 φύλα δυόσμο
- Αλάτι πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδου
Τρόπος παρασκευής:
Τρίβουμε και στραγγίζουμε όλα τα υλικά. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με το μήλο, το καρότο και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά δοκιμάζοντας την γεύση.
Tip
Το μήλο εξουδετερώνει τις δυσάρεστες παρενέργειες του σκόρδου, λειτουργεί ως αντίδοτο στην οσμή και στη δυσπεψία!!!
Light and crispy τηγανιτές πατάτες
Υλικά:
- 600 γρ. πατάτες
- Νερό για βρασμό
- Αλάτι
- Ξύδι 100ml
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Μίγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας προαιρετικά
- Θυμάρι
- Μαντζουράνα
Τρόπος παρασκευής:
Πλένουμε προσεκτικά με ένα σφουγγάρι τις πατάτες. Τις κόβουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, από κρύο νερό να βράσουν με μια κουταλιά της σούπας αλάτι κ το ξύδι.
Τις βράζουμε έως να είναι σχεδόν έτοιμες. Σουρώνουμε κ τοποθετούμε σε ταψί στο ψυγείο για μία ώρα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Απορροφητικό χαρτί κ πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά κ τα μυρωδικά.
Tip
Με τον βρασμό έχουμε πιο υγιεινό κ πιο τραγανό αποτέλεσμα, επιπλέον ένα ταχύτερο τηγάνισμα.
Σαλάτα:
(Μια πλούσια ανάμεικτη πανδαισία)
Κάνουμε ή αγοράζουμε έτοιμο σακουλάκι με πλυμένα λαχανικά. Εδώ θέλουμε και μερικά φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα για να μας δώσουν δροσιά.
Υλικά:
- Iceberg
- Μαρούλι
- Ραντιτσιο
- Σπανάκι baby
- Τοματίνια
- Αγγούρι
- Φρούτα
- Flakes γραβιέρας
- Κάπαρη
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
- Άνηθο/μαϊντανό/φρέσκο κόλιανδρο
Για την Bινεγκρετ:
Υλικά:
- 150 mlΜπαλσαμικο ή μυλόξιδο
- 350Ελαιόλαδο
- 100ml Χυμό ρόδι
- 1 κουτ/σούπας
- 1κουτ/σούπας μέλι
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν την σερβίρουμε.
Πλατό κρεατικών:
“Η γεύση και η ένταση στην αμαρτία.
Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η όρεξη, η δυναμική και φαντασία.
Δεν υπάρχουν όρια. Ένας πόλεμος στο τραπέζι”.
Υλικά:
- Μοσχαρίσια μπριζολάκια μαριναρισμένα με μίγμα bbq
- Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με μαρινάδα μήλο, Λουίζα κ δεντρολίβανο
- Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένα με γιαούρτι, μπύρα κ μουστάρδα
- Μπιφτέκι μοσχαρίσιο γεμιστό με cheddar
- Λουκάνικο της αρεσκείας μας
Λαχανικά κ φρούτα σχάρας
- Μαριναρισμένα με σκόρδο, κύμινο, μαϊντανό και θυμάρι, ελάχιστο μέλι και ελαιόλαδο.
- Ποικιλία από πίτες
Μιχαήλ Ζάχαρης – Executive Chef “Omikron Meze”
Contact @:
Facebook: https://www.facebook.com/michel.zach.3
Instagram: https://www.instagram.com/michael_zacharis/