Απολαύστε ένα υγιεινό σνακ χωρίς ενοχές με αυτά τα τσιπς γλυκοπατάτας! Με λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύματα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό σε ένα τραγανό και γευστικό σνακ. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς κανένα από τα συντηρητικά ή τα πρόσθετα που βρίσκονται στα τσιπς που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ.
Συστατικά για 1 μερίδα
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόψτε τη γλυκοπατάτα σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τις φέτες γλυκοπατάτας με ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Προσθέστε τα καρυκεύματα και ανακατέψτε. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί χωρίς να επικαλύπτετε τις πατάτες.
Ψήνουμε για 25 – 35 λεπτά, αναποδογυρίζοντας και μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τις φέτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα τσις γλυκοπατάτας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε!