Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά. Αυτές είναι οι υπέροχες τυροκροκέτες που υπόσχονται να γίνουν το αγαπημένο σου σνακ και μάλιστα με μόνο 2 υλικά.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρόνο και υλικά, μιας και οι υπέροχες αυτές τυροκροκέτες γίνονται με μόλις 2 υλικά. Είναι αγαπημένο φαγητό, το οποίο ενώ λειτουργεί ως ορεκτικό μπορεί άνετα να καταναλωθεί το καλοκαίρι και ως σνακ που δεν σε βαραίνει.
Υλικά
- 200 γρ τυριά τριμμένα (ό,τι τυρί θέλετε π.χ. έμμενταλ, γκούντα, γραβιέρα)
- 2 ασπράδια αυγών
Σημείωση: Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 10 τυροκροκέτες, αν θέλετε περισσότερες διπλασιάστε τα υλικά.
Eκτέλεση
- Βάζουμε τα τυριά σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα σχετικά βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι.
- Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί η ένα πιάτο με λίγα φύλλα χαρτί κουζίνας.
Οι τυροκροκέτες μπορούν να καταναλωθούν και με συνοδεία μαρμελάδας από ντομάτα ή με πίκλες πολλών ειδών.
Extra Info
Ο Ian Givens, Επιστήμονας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε ότι το ασβέστιο που προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του λίπους στο σώμα.
Η διατροφολόγος Jo Travers επισημαίνει ότι το τυρί έχει πολλά ωφέλιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, προειδοποιεί όμως ότι πρέπει να το αποφεύγουν οι υπέρβαροι και όσοι κινδυνεύουν από υπέρταση λόγω του αλατιού που περιέχει.
Η Tracey Parker, διατροφολόγος στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, επισημαίνει ότι η κατανάλωση 2-3 μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σε ασβέστιο. Δεν πρέπει όμως και οι 3 να είναι τυρί, αλλά γιαούρτι και/ή γάλα με λίγα λιπαρά.
Οι τυροκροκέτες λοιπόν είναι πολύ καλή επιλογή η οποία θέλει μέτρο ως σνακ.
Καλή σας απόλαυση!