Βαριέμαι – ρήμα όπως ξέρουμε. Την έννοια του ξεκαθαρίζει το Βικιλεξικό < βάρος > βαροῦμαι > βαριοῦμαι > βαριέμαι βαρέθηκα πια… την πολυλογία σου! (καλά, εμένα φωτογραφίζει;) Βάσει ερευνών όταν κάποιος νιώθει “βαρεμάρα” θέλει μόνο να είναι ξαπλωμένος (καλά, εμένα φωτογραφίζει.κατάφαση)
Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα
Βαριέμαι να πάω σχολείο. Βαριέμαι να πάω φροντιστήριο. Βαριέμαι να πάω στην δουλειά. Βαριέμαι να βγω βόλτα. Βαριέμαι να απαντήσω στο τηλέφωνο.Οκ. Το πιάσαμε. Βαριέσαι. Δεν είναι εύκολη συνθήκη η βαρεμάρα αλλά ούτε και κατακριτέα. Όλοι έχουμε δικαίωμα να το νιώσουμε κάποια στιγμή αλλά αν γίνει συνήθεια τότε υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο και όλας.
Υπάρχουν διάφορες φάσεις στην ζωή μας που δεν θέλουμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Κατανοητό. Το έχει πει και ο Νίκος Καρβέλας «Αχ πόσο βαριέμαι». Δεν γίνεται όμως να είναι γίνει «μονιμότητα»
Πρέπει να ενεργοποιήσεις τον οργανισμό σου, να μην είσαι στάσιμος ούτε αναβλητικός σαν άνθρωπος. Δεν είναι πάντα εύκολο. Κάθε νέα αρχή , και όταν λέω νέα αρχή σημαίνει και μια απλή βόλτα, δεν είναι εύκολη. Σκέφτεσαι ότι πρέπει να πας για περπάτημα και καθώς βάζεις το κολάν σου σιχτηρίζεις. Όταν όμως επιστρέφεις σπίτι νιώθεις καλύτερα και σκέφτεσαι «Μα τι ωραία που ήταν» αυτομάτως φεύγει η βαρεμάρα και έχεις όρεξη να κάνεις και άλλα πράγματα μέσα στην μέρα. Αν κάτσεις όλη μέρα κοιτώντας το ταβάνι σε πιάνει άγχος και πανικός αλλά συνεχίζεις στην ίδια κατάσταση – του «τίποτα»
Η ρουτίνα είναι μια μορφή βαρεμάρας. Υπάρχουν οι μέρες της «Μαρμότας» που ζεις και ξανά ζεις και βαριέσαι την ζωή σου που λέμε απλά και λαϊκά. Σε ρωτούν τι κάνεις; Απαντάς: «τα ίδια, βαρετά» Μην απελπίζεσαι όμως, οι φίλοι μας από την Αμερική έχουν μια φράση που τα λέει όλα «No news, good news»
Όσο και να νιώθεις ότι βαριέσαι αν ενεργοποιηθείς μια φορά να κάνεις το οτιδήποτε θα δεις ότι σιγά – σιγά θα αλλάξει αυτό το συναίσθημα. Άδραξε την μέρα και μην την χάνεις. Δεν θα ξανά είναι ποτέ 26.03.2021. Love your self baby!