HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε την παρενέργεια που του προκάλεσε η θεραπεία του καρκίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να έχασε την αίσθηση της γεύσης ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία για καρκίνο.

Ο Βρετανός μονάρχης έκανε την αποκάλυψη κατά την επίσκεψή του στο Army Flying Museum στο Middle Wallop, με τον γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Daily Mail και την UK Sun.

Τα μέσα αναφέρουν ότι ο Κάρολος μίλησε με τον βετεράνο του βρετανικού στρατού Aaron Mapplebeck, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στον βασιλιά ότι έχασε τη γεύση του ενώ λάμβανε τη δική του χημειοθεραπεία για τον καρκίνο των όρχεων.

Ο βασιλιάς Κάρολος, φέρεται να είπε ότι και αυτός υπέστη «απώλεια γεύσης» όταν υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον άγνωστο τύπο καρκίνου του.

Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ, έκαναν μια σπάνια κοινή εμφάνιση στο μουσείο, όπου ο περήφανος μπαμπάς έκανε επίσημα τον γιο του Αρχιστράτηγο του Σώματος Αεροπορίας Στρατού.

«Επιτρέψτε μου να πω πόσο μεγάλη χαρά είναι να βρίσκομαι μαζί σας έστω και για λίγο σε αυτήν την περίσταση, αλλά επίσης είναι χρωματισμένη με μεγάλη θλίψη μετά από 32 χρόνια που σας γνωρίζω όλους, θαυμάζοντας τις πολλές δραστηριότητες και τα επιτεύγματά σας κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήμουν αρκετά τυχερός που είμαι Γενικός Συνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού», είπε ο Κάρολος κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον βετεράνων και των οικογενειών τους.

Ο μονάρχης πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος γιος του είναι «πολύ καλός πιλότος, οπότε αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Ο Κάρολος μοιράστηκε τις αναφερόμενες παρατηρήσεις λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επανέναρξη των δημοσίων καθηκόντων του στις 30 Απριλίου, αφού πήρε κάποιο χρόνο άδειας για θεραπεία.

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του, Βασίλισσα Καμίλα, επισκέφτηκαν το Κέντρο Καρκίνου Macmillan του University College Hospital για να συναντηθούν με καρκινοπαθείς και μέλη του προσωπικού.

Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι ο Κάρολος θα επέστρεφε στα «δημόσια καθήκοντα μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης μετά την πρόσφατη διάγνωση καρκίνου» σε μια δήλωση στις 26 Απριλίου.

«Η Μεγαλειότητά τους παραμένει βαθιά ευγνώμων για την αμέριστη καλοσύνη και τις καλές ευχές που έχουν λάβει από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων του περασμένου έτους», συνέχισαν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη διάγνωση καρκίνου στον Κάρολο αφού υποβλήθηκε σε «συνήθη νοσοκομειακή διαδικασία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη» και «επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας» σε μια δήλωση τον Φεβρουάριο.

«Είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό», συνεχίζει η δήλωση.

Πρίγκιπας Χάρι: Αρνήθηκε γενναιόδωρη πρόταση του βασιλιά Καρόλου αυξάνοντας τις φήμες για χάσμα μεταξύ τους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τόκιο: Η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το χρυσό για την Ινδία

Her News

Grammys 2023: Η Beyoncé κατάφερε να “σπάσει” το ρεκόρ στην καριέρα της

HerNewskl

Ο Kanye West σε νέο παραλήρημα υπέρ του Χίτλερ και των Ναζί – «Πρέπει να σταματήσουμε να τους καταδικάζουμε»

Her News