HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί ακύρωσαν όλες τις βασιλικές τους υποχρεώσεις;

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άλλαξαν τα ημερολόγιά τους αυτή την εβδομάδα.

Ο μονάρχης, 75 ετών, και ο μεγαλύτερος γιος του, 41 ετών, ακύρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το υπόλοιπο της εβδομάδας αφού ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ζήτησε αιφνιδιαστικές γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου.

«Μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα για την προκήρυξη γενικών εκλογών, η Βασιλική Οικογένεια – σύμφωνα με την κανονική διαδικασία – θα αναβάλει δεσμεύσεις που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία», ανέφερε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε δήλωση, σύμφωνα με το περιοδικό Tatler. 

«Η Μεγαλειότητά τους στέλνει την ειλικρινή τους συγγνώμη σε οποιονδήποτε από αυτούς που μπορεί να επηρεαστούν ως αποτέλεσμα».

Ο Κάρολος είχε προγραμματίσει τρεις εξόδους για την εβδομάδα ενώ ο Ουίλιαμ μία.

Η παύση των βασιλικών υποχρεώσεων πριν από τις εκλογές είναι σύνηθες για τη βασιλική οικογένεια που είναι εδώ και καιρό αμέτοχη πολιτικά.

Ωστόσο, η Tatler αναφέρει ότι αρκετές σημαντικές δεσμεύσεις θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Βασιλιά στη Νορμανδία για τον εορτασμό της 80ης επετείου της αποβίβασης της Νορμανδίας στη Γαλλία και της επίσκεψης του Ουίλιαμ στην παραλία Ομάχα για να τιμήσει τους βετεράνους.

Είναι επίσης πιθανό ο Κάρολος να παραστεί στους εορτασμούς Trooping the Colour, Royal Ascot και Garter Day.

Τα αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα έρχονται αφού και οι δύο βασιλιάδες επέστρεψαν πρόσφατα στα δημόσια καθήκοντα.Το δίδυμο πατέρα και γιου έκανε μια σπάνια κοινή εμφάνιση κατά την επίσκεψή του στο Army Flying Museum στο Middle Wallop του Hampshire, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Βασιλιάς επανέλαβε τα βασιλικά καθήκοντα στις 30 Απριλίου αφού πήρε άδεια για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Τον Φεβρουάριο, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μοιράστηκαν ότι ο Κάρολος είχε διαγνωστεί με έναν απροσδιόριστο καρκίνο αφού υποβλήθηκε σε μια «συνηθισμένη νοσοκομειακή διαδικασία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: “Είπα ψέματα στον εαυτό μου, επειδή έτσι κατάλαβα ότι πρέπει να μεγαλώσω”

HerNewskl

Amber Ηeard: Oι φίλοι της αρνήθηκαν να της δώσουν λεφτά για να ξεπληρώσει τον Johnny Depp

HerNewskl

Jennifer Lopez – Ben Affleck: Άσχημα νέα για το ζευγάρι

HerNews ka