HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Καμίλα: Η ιστορία πίσω από την πολυσυζητημένη τιάρα των 7 εκατ. λιρών που ανήκε στην βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Καμίλα έλαμπε καθώς έφτασε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να διοργανώσει ένα πλούσιο κρατικό συμπόσιο για τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, μαζί με τον Βασιλιά Κάρολο. Αλλά όπως συμβαίνει με πολλά από τα επίσημα κομμάτια της βασιλικής συλλογής, υπάρχει μια μακρά ιστορία πίσω από την επιλογή της για την τιάρα.

Η βασίλισσα φόρεσε ένα κεντημένο κρεμ μεταξωτό κρεπ φόρεμα της Fiona Clare, μιας από τις σχεδιαστές της, το οποίο συνδύασε με ασημί γόβες και ασορτί clutch. Προσθέτοντας λάμψη στο ντύσιμό της, φόρεσε ένα διαμαντένιο κολιέ και ένα  σετ σκουλαρίκια από ρουμπίνι και διαμάντια, καθώς και ένα βραχιόλι.

Για πρώτη φορά, η Καμίλα φόρεσε το νέο Οικογενειακό Τάγμα της βασιλικής οικογένειας στον αριστερό της ώμο, μαζί με αυτό της αείμνηστης Βασίλισσας. Το Family Order είναι ένα σήμα που φορούσαν γυναίκες μέλη της βασιλικής οικογένειας, αν και χθες το βράδυ η βασίλισσα ήταν η μόνη που φόρεσε το νέο σήμα. 

Ωστόσο, ήταν η εντυπωσιακή και πολυσυζητημένη τιάρα της Καμίλα που τράβηξε τα βλέμματα. Η τιάρα με ρουμπίνι και διαμάντια της Βιρμανίας, που φορούσε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 7 εκατομμύρια λίρες, όπως αναφέρει η Express.

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου τίμησε τους καλεσμένους της φορώντας τα εθνικά τους χρώματα, το λευκό και το κόκκινο, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον αγαπημένο αείμνηστο μονάρχη.

Η Καμίλα φόρεσε στο παρελθόν την τιάρα το 2023 κατά τη διάρκεια του κρατικού συμποσίου της Νότιας Κορέας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το headpiece έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια που φορούσε η αείμνηστη βασίλισσα, τόσο για το σχεδιασμό όσο και για τον συμβολισμό του.

Η Ελισάβετ ανέθεσε στο House of Garrard το 1973 να δημιουργήσει τη Burmese Ruby τιάρα με πολύτιμους λίθους που έλαβε ως γαμήλιο δώρο από τους κατοίκους της Βιρμανίας.

Δωρισμένο στην Ελισάβετ ως γαμήλιο γάμο από τον ίδιο τον 7ο Νιζάμ του Χαϊντεραμπάντ, το αυθεντικό Nizam of Hyderabad Tiara ήταν πάντα εντυπωσιακό, κέρδιζε τις καρδιές όσων παρακολουθούν στενά τις συλλογές κοσμημάτων της βασίλισσας, κάνοντας την αποδόμησή του θέμα έντονης συζήτησης.

Η δεισιδαιμονία παίζει επίσης ρόλο, καθώς όπως πιστεύεται οι Βιρμανοί έδωσαν στην Ελισάβετ 96 ρουμπίνια επειδή σχετίζονται με την προστασία από ασθένειες. Σύμφωνα με την τοπική πεποίθηση, υπάρχουν 96 κοινά δεινά, επομένως η δωρεά αυτών των πολύτιμων λίθων συνεπάγεται τη διαφύλαξη της ευημερίας της τότε βασίλισσας.Η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε την τιάρα Nizam of Hyderabad το 1951Το κρατικό συμπόσιο καλωσόρισε τους Ιάπωνες ως επίτιμους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων του Βασιλιά και της Βασίλισσας, του Πρίγκιπα της Ουαλίας και του Δούκα και της Δούκισσας του Εδιμβούργου, μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Γκλόστερ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι το συμπόσιο περιλάμβανε ένα πλούσιο γεύμα τριών πιάτων με υψηλής ποιότητας βρετανικά υλικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νέοι μπελάδες με τον νόμο για τον Κρις Μπράουν: Χτύπησε μουσικό παραγωγό στο κεφάλι με ένα μπουκάλι

Her News

Tina Turner: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της θρυλικής τραγουδίστριας

HerNews ka

Η Rihanna λέει ότι το στυλ του A$AP Rocky την κάνει να ντρέπεται: «Μοιάζω με τη βοηθό του»

HerNews ka