Vegan μπράουνι από κολοκυθάκια που είναι μαλακά, υγρά, λαχταριστά, μυρωδάτα και πολύ σοκολατένια! Η συνταγή είναι φυτική, χωρίς γλουτένη, εύκολη στην παρασκευή και νόστιμη! Απολαύστε αυτό το vegan κέικ σοκολάτας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το υγιεινό επιδόρπιο σοκολάτας.
Συστατικά
Κολοκύθι
Αλεσμένη βρώμη (χωρίς γλουτένη εάν χρειάζεται)
Κομματάκια σοκολάτας
Κακάο σε σκόνη
Βούτυρο ξηρών καρπών ή βούτυρο σπόρων επιλογής
Μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα
Αλάτι
Φυτικό γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί 6×9 (15×23 εκ.) ή ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί με λαδόκολλα ή το αλείφουμε με βέγκαν βούτυρο ή λάδι.
Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά (εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας).
Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε κι άλλα κομματάκια σοκολάτας από πάνω.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μπράουνι μετά από 30 λεπτά και αν βγει καθαρό, τα μπράουνις έχουν γίνει. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει πολύ βρεγμένη, τότε τα brownies χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος.
Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς. Θα σφίξουν μόλις κρυώσουν και θα έχουν ακόμα καλύτερη γεύση τη δεύτερη μέρα!