HerNews.gr
Διεθνή

Viral διαφημιστική καμπάνια καταρρίπτει τα στερεότυπα για το σύνδρομο Down (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Υποθέστε ότι μπορώ». Μια διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης, που ξεκίνησε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down την Πέμπτη, αμφισβητεί τις αρνητικές προκαταλήψεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα άτομα με σύνδρομο Down. 

Μια νεαρή γυναίκα, την οποία υποδύεται η Καναδή ηθοποιός Madison Tevlin, μιλά για τις χαμηλές προσδοκίες που έχουν οι άλλοι για ανθρώπους σαν αυτήν, είτε πρόκειται για έξοδο σε μπαρ, εκπαίδευση ή ακόμα και για να βγει ραντεβού.

«Η υπόθεσή σου γίνεται πραγματικότητα», λέει στο βίντεο. «Αλλά, αν οι υποθέσεις σας γίνουν πραγματικότητα, τότε υποθέστε ότι μπορώ».

Σε ένα μπαρ, περιγράφει πώς o μπάρμαν υποθέτει ότι δεν μπορεί να πιει μια μαργαρίτα, ώστε να μην της σερβίρουν και να μην πίνει. Ομοίως, οι γονείς υποθέτουν ότι τα παιδιά τους με σύνδρομο Down δεν μπορούν να ζήσουν μόνα τους, ένας προπονητής πυγμαχίας δεν την πιέζει να χτυπήσει περισσότερο και οι δάσκαλοι υποθέτουν ότι δεν μπορεί να μάθει τον Σαίξπηρ.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει τον χαρακτήρα της Tevlin να πίνει σε ένα μπαρ, να μαθαίνει τον Σαίξπηρ και να ζει μόνη της. 

«Το μήνυμα λέει πραγματικά πολλά», είπε η Tevlin στο CBS News. «Είναι εντυπωσιακό και ισχυρό για τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω στον κόσμο».

Το CoorDown της Ιταλίας συνεργάστηκε με την National Syndrome Society στις ΗΠΑ, την Canadian Syndrome Society και άλλους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. 

«Αυτό το βίντεο οδηγεί τη συζήτηση», δήλωσε στο CBS News η Κάντι Πίκαρντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NDSS. «Φέρνοντας περισσότερη ευαισθητοποίηση στο σύνδρομο Down, φέρνοντας περισσότερη ευαισθητοποίηση σε αυτές τις προκαταλήψεις και στερεότυπα».

Λέει ότι το NDSS έχει δει μια αύξηση στην προσέγγιση από άτομα που θέλουν να κάνουν περισσότερα ως αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας. Η συνεχιζόμενη συζήτηση ελπίζουμε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το πώς αυτές οι προκαταλήψεις κρατούν πίσω την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ως κοινωνία σεβόμαστε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν φωνή και ότι τα άτομα με αναπηρίες αξίζουν να ακουστούν και να τα σεβόμαστε», είπε η Πίκαρντ. 

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down;

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2012. Η σημασία πίσω από την ημερομηνία 21ης ​​Μαρτίου ή 3-21 Μαρτίου, είναι το γεγονός ότι όσοι έχουν σύνδρομο Down γεννιούνται με τρία αντίγραφα του χρωμοσώματος 21 αντί για δύο. Γιορτάζεται σε 190 χώρες. 

Οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της CoorDown δείχνουν άτομα με σύνδρομο Down που δεν αφήνουν την κοινωνία να καθορίσει τι σημαίνει να ζεις με διανοητική αναπηρία: Είναι CEO , σεφ, ηθοποιοί με βραβεία Emmy και πολλά άλλα. 

Η Μία Άρμστρονγκ , μια 13χρονη που είναι ήδη μια πολύ επιτυχημένη ηθοποιός, μοντέλο και υποστηρικτής, πρόσθεσε τη συγγραφέα στα διαπιστευτήριά της με το νέο της βιβλίο για παιδιά, “I Am a Masterpiece!” Σε αυτό, μοιράζεται τις εμπειρίες της που ζούσε με το σύνδρομο Down και είναι η υπερδύναμή της.

Το 2022, η Sofía Jirau έγινε η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που έγινε μοντέλο για τη Victoria’s Secret. thumbnail-charlotte-speaking-uscrr.jpg

Τέλος στα στερεότυπα

Το μήνυμα πίσω από την πλέον viral καμπάνια εμπνεύστηκε από την ομιλία του 2019 που έδωσε η Ιταλίδα υπέρμαχος του συνδρόμου Down Marta Sodano στα Ηνωμένα Έθνη. Σημείωσε ότι όταν οι δάσκαλοι υποθέτουν ότι ένας μαθητής δεν μπορεί να καταλάβει, δεν θα διδάξουν και ο μαθητής δεν μαθαίνει. 

«Αν σκεφτώ όλα τα πράγματα που δεν μου εξηγήθηκαν και δεν μου διδάχτηκαν, θυμώνω πραγματικά», είπε, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του NDSS.

Δείτε εδώ το viral βίντεο της καμπάνιας:

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rosalia: Ο λόγος που χώρισε με τον Rauw Alejandro – «Είδε κάτι που την σόκαρε»

HerNews ka

ΗΠΑ: “Μην αφήνετε τα χρυσόψαρα σας σε λίμνες”

georgegsp

Caitlyn Jenner: Προκάλεσε «οικογενειακή ένταση» αφού αποκάλυψε ότι δεν μιλά πια με την πρώην της Kris Jenner

HerNews ka

Built with WordPress