Νόστιμοι και χωρίς πολλές θερμίδες. Οι πατατοκεφτέδες φούρνου θα σε εκπλήξουν με τον τρόπο που γίνονται.
Χωρίς αλεύρι και με υλικά εύχρηστα που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας, αυτοί οι πατατοκεφτέδες φούρνου θα σε κάνουν να τους λατρέψεις γιατί είναι πολύ νόστιμοι.
Υλικά:
- 2 φλ. πατάτες πατημένες με το πιρούνι
- 1 αυγό
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ. αλεύρι βρώμης
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα + 4 κ.σ. για κάλυψη
- 1 κ.γ. μπαχαρικά της επιλογής σας
- αλάτι και πιπέρι
- Προαιρετικά μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σας σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να πατιούνται με το πιρούνι.
Προσωπικός χρόνος βρασμού είναι περίπου 1μιση ώρα για να είναι πολύ λιωμένες. Μπορείτε να τις κόψετε και σε κομμάτια για να βράσουν πολύ πιο γρήγορα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις πατάτες λιωμένες, το σκόρδο λιωμένο, το αυγό, το αλεύρι βρώμης, τις 2 κ.σ. παρμεζάνα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά.
Βάλτε 4 κ.σ. παρμεζάνα σε ένα ρηχό πιάτο. Φτιάξτε 12 πατατοκεφτέδες. Ρολάρετε τους κεφτέδες στην παρμεζάνα και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί.
Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς. Στα μισά γυρίστε τους κεφτέδες για να ξεροψηθούν και από τις δύο μεριές. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια light σως της επιλογής σας.
Extra Info για τις πατάτες
Αν και δεν είναι από τις πιο πλούσιες πηγές φυτικών ινών οι πατάτες παρέχουν ικανή ποσότητα για όσους τις καταναλώνουν τακτικά.
Οι περισσότερες φυτικές ίνες βρίσκονται στη φλούδα της πατάτας. Τα πατατοδέρματα περιέχουν 50% φυτικές ίνες και είναι εξαιρετική πηγή ωστόσο.
Η πατάτα περιέχει άπεπτες φυτικές ίνες όπως η πεκτίνη, η κυτταρίνη και η ημικυτταρίνη.
Ανάλογα με την ποικιλία η πατάτα περιέχει και ανθεκτικό άμυλο, ένα είδος φυτικών ινών που θρέφει τα φιλικά βακτήρια του εντέρου και βελτιώνει την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Το ανθεκτικό άμυλο δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το λεπτό έντερο. Υφίσταται ζύμωση από τα βακτήρια που υπάρχουν στο παχύ έντερο. Θεωρείται είδος διαλυτής και ζυμώσιμης φυτικής ίνας.
Το ανθεκτικό άμυλο έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία, τροφοδοτώντας τα φιλικά βακτήρια του εντέρου ως πρεβιοτική ίνα.
Το ανθεκτικό άμυλο επίσης ενδέχεται να βελτιώνει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξήσεις μετά την κατανάλωση γευμάτων.
Aκολουθήστε μας στo Google News