HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Υπάρχει ερωτική σχέση χωρίς σεξ;

Σεξ, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ικανοποίησης σε μια μακροχρόνια σχέση. Και όμως, μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά υπάρχουν αρκετοί γάμοι και σχέσεις όπου το σεξ απουσιάζει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είναι πολύ φυσιολογικό σε μια υγιή σχέση με συναίσθημα, τα άτομα να βιώσουν μια μείωση για το σεξ, είτε συνειδητά είτε όχι. Με ανοιχτό διάλογο και ειλικρίνεια, ένα ζευγάρι μπορεί να βρει τα πατήματα του. Αυτό συμβαίνει γιατί η σεξουαλική επαφή δεν είναι μόνο διείσδυση. Ένα ζευγάρι μπορεί να διατηρεί τον ρομαντισμό του και τα αισθήματα του με άλλες μορφές έκφρασης, όπως η αγκαλιά, το στοματικό σεξ, τα παιχνίδια.

Όμως μια σχέση χωρίς καθόλου σεξ ίσως και να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως η παραπάνω συνθήκη μπορεί να έχει επιβληθεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των δυο. Και δυστυχώς, είναι πολλοί οι άνθρωποι που μένουν σε μια τέτοια σχέση τους, χωρίς να νιώθουν χαρά, επειδή απλά δεν μπορούν αλλιώς.

Για να οριστεί μια σχέση ως «σχέση χωρίς σεξ», πρέπει η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών να είναι μικρότερη από 6 φορές τον χρόνο. Άλλα κριτήρια όμως είναι και η υποκειμενική αίσθηση ικανοποίησης καθώς και η δυνατότητα για σεξ με άλλα άτομα, όπως για παράδειγμα σε μια συναινετικά μη-μονογαμική σχέση.

Πάντως,  πάνω στο ζήτημα οι μελέτες μιλούν από μόνες τους.  Το 80% πιστεύει ότι μία σοβαρή σχέση αγάπης, δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς το σεξ. Ενώ το 65% γυναικών και το 70% των αντρών θεωρούν ότι το ιδανικό είναι αρκετές φορές την εβδομάδα.

Νεότερα Άρθρα

Sex Fasting: Ψυχολογός αποκαλύπτει τον τρόπο να ξυπνήσει το πάθος για τον σύντροφό σας

HerNewskl

Sexsomnia: Πώς γίνεται να κάνεις σεξ στον ύπνο σου

Her News

Απιστία: Πόσα είδη υπάρχουν; – Θα εκπλαγείς μόλις μάθεις!

Her News