Ακόμα κι αν δεν το έχετε κάνει ποτέ ποτέ – ή ποτέ δεν έχετε υπάρξει το “φάντασμα” πιθανότατα ξέρετε τι είναι: όταν κάποιος με τον οποίο βγαίνετε ραντεβού ή μιλάτε εξαφανίζεται από προσώπου γης. Αλλά υπάρχει μια νέα τάση, μια τάση που οδηγεί το ghosting στο επόμενο επίπεδο. Είναι γνωστό ως zombieing.
Όχι, αυτό δεν είναι όταν σε κάνουν φαντάσματα το Halloween. Zombieing είναι όταν κάποιος σου κάνει ghosting , αλλά μετά αποφασίζει να επιστρέψει στη ζωή σου σαν να μην συνέβη τίποτα. Ξέρετε, πώς πεθαίνουν τα ζόμπι και μετά αναστέλλονται ως εκ θαύματος από τους νεκρούς; Κάπως έτσι.
Γνωρίζουμε ότι το ghosting μπορεί να είναι θλιβερό – και ένα σημάδι κάποιου που έχει ελάχιστες έως καθόλου επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά το zombieing προσθέτει “αλάτι στην πληγή”. Θα προσποιηθείς ότι δεν εξαφανίστηκες για εβδομάδες, ακόμα και μήνες;
Μια πιο βαθιά εξήγηση του Zombieing
Οι ειδικοί λένε ότι τα κίνητρα των ανθρώπων για να κάνουν zombieing μπορεί να ποικίλλουν. Μπορεί να είναι πλήξη. Αν κάποιος κάνει zombieing είναι επειδή θέλει να επιστρέψει σε μια πηγή της ψυχαγωγίας.
Οι ειδικοί το αποκαλούν συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής. Θέλουν να δουν αν μπορούν ακόμα να λάβουν μια αντίδραση. Το χρησιμοποιούν ως τρόπο για να λάβουν επιβεβαίωση εάν έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Φυσικά, υπάρχει ένας πιο ευγενικός τρόπος να διαβάζεις τα πράγματα. Μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν και ελπίζουν ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για αυτό. Ή μπορεί να είναι πολύ κακοί στην επικοινωνία και κάπως άστοχοι. Μπορεί να συμβεί με καλοήθη τρόπο. Μερικές φορές απλώνουν το χέρι επειδή νιώθουν ένοχοι και θέλουν να δουν αν είσαι θυμωμένος μαζί τους ή αν είσαι καλά.
Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν μια καλή δικαιολογία ή έναν καλό λόγο, ή έχουν αλλάξει σημαντικά τη συμπεριφορά τους και έχουν μάθει κάτι από αυτό. Αν δείτε ότι αυτό είναι μια πιθανότητα και ήταν κάποιος που σας ενδιέφερε να γνωρίσετε, τότε μπορείτε να προχωρήσετε πολύ προσεκτικά και να του δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία.