HerNews.gr
DECORNEWS

Πασχαλινό τραπέζι με φίλους στο σπίτι: Πώς να το οργανώσεις με επιτυχία

Το Πάσχα προσφέρει την ιδανική αφορμή για γιορτινά τραπέζια με φίλους! Ο συνδυασμός της άνοιξης, των αργιών και της παράδοσης δημιουργούν την κατάλληλη ευκαιρία για συναντήσεις και τραπεζώματα οικογένειας και φίλων που μπορεί να έχεις καιρό να δεις – όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά.
Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με μερικά απλά tips οργάνωσης και διακόσμησης που θα κάνουν το πασχαλινό τραπέζι σου να μείνει σε όλους αξέχαστο!

Σκέψου ένα πασχαλινό θέμα

Ένα πασχαλινό θέμα είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για για να διακοσμήσεις το τραπέζι σου. Το θέμα μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, μέχρι κάτι εποχιακό, όπως τα πασχαλινά αυγά, τα κουνελάκια ή τα κοτοπουλάκια. Μπορεί ακόμα και να είναι ένας συνδυασμός αυτών!

Τα χρώματα που κυριαρχούν το Πάσχα είναι αναμφισβήτητα τα παστέλ: ροζ, λιλά, baby blue, φυστικί, κίτρινο κτλ, οπότε μπορείς να βασιστείς σε αυτά για τη διακόσμηση του τραπεζιού.

Αφού βρεις το θέμα σου, φρόντισε όλα όσα θα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, από τα πιάτα φαγητού, μέχρι το τραπεζομάντηλο, να συμφωνούν με αυτό -το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα εντυπωσιακό!

Χρησιμοποίησε λουλούδια στο πασχαλινό τραπέζι

Η διακόσμηση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ενός όμορφου πασχαλινού τραπεζιού. Αφού έχεις επιλέξει τα πιάτα, τα ποτήρια και το τραπεζομάντηλο, είναι η ώρα να αποφασίσεις πως θα διακοσμηθεί το κεντρικό μέρος του τραπεζιού. Κάτι που θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ότι η διακόσμηση θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά και θεματικά με τα σερβίτσια, χωρίς όμως να κλέβει την παράσταση από αυτά.

Οπότε, τα λουλούδια είναι ένας ιδανικός τρόπος για να διακοσμηθεί το τραπέζι, χωρίς να δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι υπερφορτωμένο ή ‘βαρύ’. Τρία με τέσσερα όμορφα βάζα μεσαίου μεγέθους με εποχιακά λουλούδια είναι αρκετά για να το ζωντανέψουν!

Βάλε φαντασία στη διακόσμηση των πιάτων

Εκτός από τη διακόσμηση του τραπεζιού, θα πρέπει να σκεφτείς και τη διακόσμηση του κάθε πιάτου ξεχωριστά -αυτό είναι ένα από τα πιο δημιουργικά κομμάτια της οργάνωση του πασχαλινού τραπεζιού. Η διακόσμηση των πιάτων εξαρτάται από την αισθητική που θέλεις να έχει το τραπέζι, αλλά και από τη διακόσμηση του υπόλοιπου τραπεζιού.

Για ένα περιποιημένο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μη διστάσεις να αναμείξεις vintage με καινούργια σερβίτσια και να τα συνδυάσεις με ένα σουπλά και μία πετσέτα σε παρόμοιους χρωματικούς τόνους. Μία ωραία ιδέα είναι να συνδυάσεις μονόχρωμα πιάτα με σουπλά και πετσέτες με prints, δημιουργώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα αντίθεση!

Προγραμμάτισε το μενού για το πασχαλινό τραπέζι

Όσο προσεγμένη και εντυπωσιακή κι αν είναι η διακόσμηση, το πιο σημαντικό σε ένα πασχαλινό τραπέζι είναι αναμφισβήτητα το φαγητό. Το ζητούμενο είναι το να είναι το φαγητό τόσο υπέροχο όσο και διακόσμηση του τραπεζιού στο οποίο σερβίρεται!

Το μενού του πασχαλινού τραπεζιού είναι κάτι που θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι από νωρίς, ώστε να έχεις στη διάθεσή σου όλο το χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις τυχόν τροποποιήσεις που μπορεί να χρειάζεται να γίνουν. Κάτι που μάλλον είναι καλή ιδέα να αποφύγεις είναι το να σερβίρεις φαγητά τα οποία δεν έχεις ξαναφτιάξει ποτέ -το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρεις μαγειρικά ρίσκα!

Αντίθετα, προτίμησε νόστιμες συνταγές που ξέρεις ότι σου πετυχαίνουν πάντα, ώστε να μην έχεις το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά την τελευταία στιγμή.

Το πασχαλινό τραπέζι είναι μια ιδανική αφορμή για να βγάλεις το δημιουργικό σου εαυτό, τόσο στη διακόσμηση, όσο και στη μαγειρική. Μην ξεχνάς όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να περάσεις καλά και να γιορτάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Puffy Furniture: Τα έπιπλα των Celebrity

Her News b

Στη Φολέγανδρο βρίσκεται το υπέροχο καλλιτεχνικό σπίτι ενός ζωγράφου

Her News

Κήπος: Color blocking – garden edition

Her News