HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρώματα που δεν πρέπει ποτέ να βάψετε ένα σκοτεινό δωμάτιο & τι θα επέλεγαν οι ειδικοί

Αν αναρωτιέστε ποια χρώματα βαφής αποφεύγονται καλύτερα σε σκοτεινά δωμάτια, διαβάστε παρακάτω. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η επιλογή χρώματος, ειδικά όταν έχετε να κάνετε με έναν χώρο χωρίς φως ή σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως ένα μπάνιο.

Συχνά, το δίλημμα είναι αν πρέπει να δουλέψετε με αυτό που έχετε και να επιλέξετε μια σκούρα απόχρωση για να προσθέσετε ατμόσφαιρα ή να την καταπολεμήσετε και να επιλέξετε κάτι φωτεινό και ευάερο χρώμα για να αντιμετωπίσετε την έλλειψη φυσικού φωτός.

Η επιτυχία οποιασδήποτε προσέγγισης όσον αφορά τις ιδέες σας για τη βαφή μπορεί να εξαρτηθεί ακριβώς από το πόσο φως παίρνει το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και από την κατεύθυνση από την οποία έρχεται το φως. Η ποιότητα του φωτός θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε το χρώμα, επομένως πρέπει να σκεφτείτε ποια ώρα της ημέρας θα χρησιμοποιήσετε το χώρο, καθώς και την πτυχή του δωματίου.

Το χρώμα είναι τόσο παραπλανητικό και το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ποσότητα φυσικού φωτός που λαμβάνει το δωμάτιο. Αναρωτηθείτε τι συμβαίνει έξω από το παράθυρό σας. Επηρεάζεται το φως με κάποιο τρόπο; Αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού σε διαφορετικές εποχές του χρόνου;.

Δείτε παρακάτω, πώς μπορείτε να αποφασίσετε ποια χρώματα θα χρησιμοποιήσετε σε ένα δωμάτιο που δεν έχει φυσικό φως. 

1. Ανταλλάξτε το «σκληρό» λευκό με πιο ουδέτερες αποχρώσεις

ζεστή λευκή κουζίναΤο βάψιμο της επένδυσης μια ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από τους τοίχους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός πιο φωτεινού δωματίου, αυτό μπορεί επίσης να κάνει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος καθώς τονίζει την περιοχή του τοίχου.

2. Διαλέξτε πορτοκαλί αντί για κόκκινο

σκούρο πορτοκαλί σαλόνι

Ενώ τα έντονα κόκκινα έχουν μια πραγματική αναζωπύρωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χρήση του κόκκινου σε σκοτεινό δωμάτιο να αισθάνεται καταπιεστική παρά ελκυστική. Για ένα χρώμα εξίσου ζεστό αλλά λίγο πιο βιώσιμο, δοκιμάστε ένα καφέ χρώμα με πορτοκαλί τόνους. Ανάλογα με τον σκοπό που χρησιμοποιείται το δωμάτιο, μπορεί να επιλέξετε να αποδεχτείτε την έλλειψη φωτός και να επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα στον τοίχο ή να επιλέξετε ένα πιο απαλό χρώμα και πραγματικά να εργαστείτε για να κάνετε σωστά τη διάταξη του φωτισμού και των επίπλων.

3. Δοκιμάστε σκούρο μπλε

σκούρο μπλε σαλόνι

Αν σας αρέσει η ιδέα της διακόσμησης με μπλε, ίσως μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε μια παλ απόχρωση με στόχο να φωτίσετε τον σκοτεινό σας χώρο. Δυστυχώς, τα ψυχρά χρώματα σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους μπορεί να αισθάνονται σαφώς κρύα σε ένα δωμάτιο που δεν έχει πολύ φως, που σημαίνει ότι δεν είναι το καλύτερο χρώμα για δωμάτια με βόρειο προσανατολισμό . Έτσι, εάν έχετε κλείσει στο μπλε, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια πιο κορεσμένη απόχρωση. 

4. Γκρι-πράσινο για μια “ζωντανή” εμφάνιση

φωτεινό πράσινο σαλόνι

Ενώ τα απαλά γκρι-πράσινα είναι κατανοητά σαν ένας ασφαλής και προσιτός τρόπος διακόσμησης με χρώμα έξω από το ουδέτερο φάσμα, προειδοποιήστε ότι μπορεί να έχουν την τάση να αισθάνονται λίγο μονότονα σε ένα σκοτεινό χώρο. Θα μπορούσατε να επιλέξετε το πράσινο του δάσους ή μια λαδί απόχρωση που συνδυάζει το πράσινο με τους γήινους τόνους. Το πράσινο προσφέρει στους ανθρώπους μια αίσθηση ηρεμίας και αισιοδοξίας και ήταν πάντα μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Η χρήση ενός ζωντανού πράσινου σε μια περιοχή που στερείται φωτός θα ανεβάσει ευχάριστα τον χώρο. 

5. Σκεφτείτε το χρώμα του πηλού αντί για γκρι

Πήλινη κρεβατοκάμαρα

Το γκρι μπορεί να είναι κλασικό, αλλά μπορεί επίσης να φαίνεται κρύο, ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμες ή μεσαίου τόνους αποχρώσεις και όταν χρησιμοποιείται σε χώρους που δεν έχουν φυσικό φως. Αν ψάχνετε για μια πιο ζεστή και πιο εντυπωσιακή εναλλακτική για να φτιάξετε τη διάθεση ενός σκοτεινού δωματίου, σκεφτείτε τις ιδέες βαφής σε ζεστό, ουδέτερο τόνο, όπως γκρι ή το χρώμα του πηλού. 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το δεντρόσπιτο του Winnie the Pooh είναι γεγονός

Her News

6 συνδυασμοί χρωμάτων που οι σχεδιαστές λένε ότι φέρνουν στιγμιαία χαρά σε ένα δωμάτιο

HerNews ka

Boho Διακόσμηση: Ιδέες για να διαμορφώσεις Μποέμ στυλ στο χώρο σου

Her News