HerNews.gr
Beauty

4 τρόποι για να βελτιώσετε τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας

Παρά τις εκτεταμένες γνώσεις μας για τη φροντίδα του προσώπου, έχουμε πολλά να μάθουμε για μια σωστή ρουτίνα περιποίησης σώματος. Γνωρίζουμε τα πάντα για τα προϊόντα ομορφιάς προσώπου υψηλών προδιαγραφών και τη νυχτερινή ρουτίνα 7 βημάτων, αλλά συχνά παραβλέπουμε τη σημασία της ενυδάτωσης του υπόλοιπου δέρματός μας.

Σκεφτείτε το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ σας, ενυδατώστε τα χέρια και τα πόδια σας και περιποιηθείτε τις περιοχές που είναι επιρρεπείς στην ξηρότητα , όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Η καθιέρωση μιας προσεκτικής ρουτίνας προσώπου προσαρμοσμένης στις ανάγκες σας είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το δέρμα του σώματός σας απαιτεί επίσης καθημερινή φροντίδα και προσοχή.Εικόνα του pin με ιστορία#1 Μην υποτιμάτε την ενυδατική κρέμα

Η υποτίμηση της σημασίας της ενυδάτωσης του σώματος, ειδικά μετά το ντους, αναπόφευκτα θα έχει ως αποτέλεσμα πιο ξηρό, θαμπό και πιο σφιχτό δέρμα. Η ενυδάτωση είναι ένα βασικό βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σώματος. Η υπερβολική χρήση σαπουνιών μπορεί να συμβάλει στη φθορά του φυσικού προστατευτικού φραγμού του δέρματος. Με τη μείωση της ποσότητας σαπουνιού που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να σταματήσουμε το δέρμα μας από το να είναι τόσο ευάλωτο. Ωστόσο, δεδομένης της πρακτικής του καθημερινού μπάνιου , είναι σημαντικό να αναπληρώσουμε τα λιπίδια, τα κεραμίδια και άλλα βασικά ενεργά συστατικά που συνθέτουν το προστατευτικό φραγμός του δέρματος – θα πρέπει κανείς να εφαρμόζει κρέμα κάθε μέρα μετά το μπάνιο, ειδικά όταν έχει εμπλακεί πολύ ζεστό νερό.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες κάθε περιοχής του σώματος. Για παράδειγμα – δεν θα χρειαστείτε την ίδια κρέμα σε ξηρούς και τραχείς αγκώνες όπως θα χρειαστείτε στα πόδια ή τα χέρια σας.

#2 Χαλαρώστε με τα λάδια σώματος

Είναι εύκολο να εφαρμοστούν και παρέχουν μια άμεση αίσθηση απαλότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα έλαια σώματος δεν ενυδατώνουν πραγματικά το δέρμα μας. Ενώ μπορούν να το θρέψουν και να το μαλακώσουν, δεν καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ενυδάτωσης του δέρματος. Είναι ζωτικής σημασίας για τη συμπλήρωση της χρήσης ελαίων σώματος με κρέμες ή λοσιόν (ανάλογα με τις ανάγκες ενυδάτωσης) που παρέχουν στην πραγματικότητα τα υδατικά ενεργά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης του δέρματος, για καλύτερα αποτελέσματα.

#3 Μην κάνετε απολέπιση κάθε μέρα

Η απολέπιση βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί και να εξισορροπήσει τα επίπεδα παραγωγής σμήγματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να το παρακάνετε, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στο δέρμα. Όταν κάνουμε απολέπιση όπως συνιστάται για τον τύπο του δέρματός μας, φαίνεται εκλεπτυσμένο, ομοιόμορφο και λαμπερό. Αλλά αν το παρακάνουμε, το δέρμα μπορεί να αντιδράσει αυξάνοντας την παραγωγή ελαίου ως προστατευτικό μέτρο έναντι της φλεγμονής.

Όσον αφορά τη συχνότητα, η τυπική σύσταση είναι να κάνετε απολέπιση δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα, εκτός εάν χρησιμοποιείτε τονωτικά, τα οποία έχουν συνήθως χαμηλότερες συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών. Είναι σημαντικό να ακούμε το δέρμα μας. Το υγιές, ισορροπημένο δέρμα θα είναι λαμπερό και ελαστικό. Εάν παρατηρήσουμε ερυθρότητα ή αυξημένη λιπαρότητα, μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε πάρα πολλά ενεργά συστατικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει είτε να προσαρμόσουμε τη ρουτίνα μας είτε να μειώσουμε τη συχνότητα εφαρμογής.#4 Αποφύγετε το «plof effect»

Το «plof effect» είναι το αίσθημα της απογοήτευσης όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Το δέρμα χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής. Κάθε φορά που εισάγουμε ένα νέο προϊόν στη ρουτίνα μας, καλό είναι να αφήνουμε μια περίοδο προσαρμογής. Τις πρώτες 15 ημέρες ή μήνα, δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είναι το ίδιο με το να ξεκινάς μια ρουτίνα γυμναστικής. Πρέπει να εκπαιδεύσεις σταδιακά το σώμα σου μέσω των ασκήσεων. Σκεφτείτε την περιποίηση του δέρματος με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συχνό με προϊόντα πλούσια σε ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη, τα παράγωγα της βιταμίνης Α και τα οξέα απολέπισης. Είναι σημαντικό να εισάγετε αυτά τα προϊόντα σταδιακά και να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που παρέχονται. Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια βελτίωση στο δέρμα μας που αναμφίβολα θα εκτιμήσει το σώμα μας.

Αντηλιακό λάδι: Είναι τόσο ασφαλή και προστατευτικό όσο η λοσιόν;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Coffee manicure: Το νεό trend που ήρθε να “εκθρονίσει” το κόκκινο μανικιούρ

HerNewskl

Καστορέλαιο: Η εύκολη λύση για την πιτυρίδα

Her News

Ιδέες για μπλε νύχια που θα σας μεταφέρουν κάπου…. τροπικά!

HerNews ka